Syngenta: Το ζιζανιοκτόνο Storen για το καλαμπόκι καταχωρήθηκε στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ

Η Syngenta ανακοίνωσε ότι το πιο πρόσφατο ζιζανιοκτόνο καλαμποκιού, το Storen, έχει καταχωρηθεί από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και θα είναι διαθέσιμο για χρήση το 2024, με την επιφύλαξη κρατικών εγκρίσεων.

Το Storen συνδυάζει τέσσερα ισχυρά υπολειμματικά δραστικά συστατικά - bicyclopyrone, mesotrione, S-metolachlor και pyroxasulfone - για να παρέχει σταθερά καθαρές σειρές έως και τρεις εβδομάδες περισσότερο από άλλα κορυφαία ζιζανιοκτόνα καλαμποκιού.

«Τα ζιζάνια συνεχίζουν να εξελίσσονται και ξεπερνούν τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα ζιζανιοκτονίας που χρησιμοποιούνται σήμερα», δήλωσε ο Shawn Hock, επικεφαλής προϊόντος ζιζανιοκτονίας καλαμποκιού της Syngenta Crop Protection. 

«Στην πραγματικότητα, πραγματοποιήσαμε έρευνα σε χρήστες προφυτρωτικών ζιζανιοκτόνων καλαμποκιού και το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο αμάραντος Palmer και ο υδροχαρής ήταν δύσκολο να ελεγχθούν με το πρόγραμμά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επενδύουμε σε νέες καινοτομίες για να βοηθήσουμε τους καλλιεργητές να αντιμετωπίσουν τις αναδυόμενες προκλήσεις των ζιζανίων, και είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το ζιζανιοκτόνο καλαμποκιού Storen για να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον έλεγχο των ζιζανίων τους», πρόσθεσε. 

Ένας τέτοιος καλλιεργητής, ο Matt Moreland, από το Medford της Οκλαχόμα, εξήγησε γιατί οι καλλιεργητές όπως αυτός χρειάζονται τον Storen τώρα περισσότερο από ποτέ.

«Καλλιεργούμε κατά μήκος των συνόρων Κάνσας-Οκλαχόμα και ασχολούμαστε με ζιζάνια όπως ο αμάραντος Palmer και τα αγρωστώδη, τα οποία τα ζιζανιοκτόνα επαφής συνήθιζαν να ελέγχουν πριν τα ζιζάνια γίνουν ανθεκτικά», δήλωσε ο Moreland. «Προσαρμόσαμε την προσέγγισή μας ώστε να βασιζόμαστε σε ισχυρά υπολειμματικά ζιζανιοκτόνα που εμποδίζουν τα ζιζάνια να αναδυθούν και να καταλάβουν τα χωράφια μας, και γι' αυτό αναζητούμε ένα ζιζανιοκτόνο μεγαλύτερης διάρκειας που θα με βοηθήσει να περάσω από το θόλο».

«Οι δοκιμές έδειξαν ότι το Storen διατήρησε τα χωράφια καθαρά έως και τρεις εβδομάδες περισσότερο από άλλα κορυφαία ζιζανιοκτόνα για το καλαμπόκι», δήλωσε ο Brett Miller, περιφερειακός επικεφαλής ανάπτυξης αγρών της Syngenta Crop Protection. «Όταν βάζεις μια πλήρη δόση των τεσσάρων πιο αποτελεσματικών υπολειμματικών δραστικών συστατικών που ελέγχουν τα ανθεκτικά ζιζάνια, δεν είναι περίεργο που βλέπουμε υψηλότερο επίπεδο ελέγχου από το Storen από οποιοδήποτε άλλο προϊόν».

Το Storen έχει επισημανθεί για προφυτρωτική και μεταφυτρωτική χρήση σε καλαμπόκι αγρού και σπόρο καλαμποκιού και έχει μερικό έλεγχο ή έλεγχο περισσότερων από 74 ειδών ζιζανίων, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του αμάραντου Palmer, της υδροχαρής, της κοχίας, του κοινού αμνοεριφίου, της πρωινής αγκινάρας, του γιγαντιαίου αγκαθωτού, του κοινού αγκαθωτού και των ετήσιων αγρωστωδών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις