Βουλευτές του ΕΚ για τις μεταφορές θα επισκεφθεί τη Νάπολη και την Ίσκια

Να κάνουν απολογισμό των επιπτώσεων των πλημμυρών του περασμένου έτους στον τουριστικό τομέα και να εξερευνήσουν τρόπους για την πράσινη κινητικότητα.

Από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου, οι ευρωβουλευτές στον τομέα των μεταφορών θα ταξιδέψουν στη Νάπολη και την Ίσκια στην Ιταλία για να κάνουν απολογισμό των επιπτώσεων των πλημμυρών του περασμένου έτους στον τουριστικό τομέα και να εξερευνήσουν τρόπους για την πράσινη κινητικότητα.

Αντιπροσωπεία επτά μελών της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , με επικεφαλής την πρόεδρό της Karima Delli (Πράσινοι, Γαλλία), θα επισκεφθεί την Ιταλία την επόμενη εβδομάδα.

Οι ευρωβουλευτές θα ξεκινήσουν την αποστολή τους στο λιμάνι της Νάπολης για να μάθουν για την ανάπτυξη πλοίων χαμηλών εκπομπών. Θα συναντηθούν με τις τοπικές αρχές και θα επισκεφθούν τον παλαιότερο ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο (Νάπολη-Portici) προκειμένου να συζητήσουν καινοτόμες λύσεις για μια πιο ανθεκτική και βιώσιμη μεταφορά.

Το επόμενο διήμερο οι ευρωβουλευτές μεταφορών θα βρίσκονται στην Ίσκια. Θα συναντηθούν με τις τοπικές αρχές για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο των πλημμυρών του Νοεμβρίου 2022 στον τουριστικό τομέα και την ανάκαμψή του, θα συζητήσουν την ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσεων προς/από το νησί.

Πριν από την επίσκεψη, η κ. Karima Delli (Πράσινοι, FR) είπε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανακαλύψουμε τις βέλτιστες πρακτικές γύρω από τον αειφόρο τουρισμό σε μια όμορφη, αλλά πολύ τουριστική περιοχή, καθώς και να θίξουμε θέματα πολυτροπικότητας, ειδικά στις σιδηροδρομικές συνδέσεις, την πράσινη κινητικότητα σε μικρά νησιά και την απαλλαγή από τις θαλάσσιες μεταφορές».

Η κ. Delli θα συνοδεύεται από έξι ακόμη ευρωβουλευτές: την κα Magdalena Adamowicz (EPP, PL), την κα Lucia Vuolo (EPP, IT), την κα Isabel Garcia Munoz (S&D, ES), την κα Josianne Cutajar (S&D, MT), τον κ. Giuseppe Ferrandino (Renew, IT, IT).