Val di Non: Η ακριβότερη γεωργική γη στον κόσμο

Η Val di Non, μια κοιλάδα στα βόρεια της Ιταλίας, είναι γνωστή για την παραγωγή μήλων. Η περιοχή είναι τόσο παραγωγική που η γεωργική γη της θεωρείται η ακριβότερη στον κόσμο, με τιμές που μπορούν να φτάσουν έως και το 1.000.000 ευρώ ανά εκτάριο.

Για να διατηρήσει την παραγωγή της, η Val di Non επενδύει σε τεχνολογία. Μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις είναι η κατασκευή υπόγειων εγκαταστάσεων αποθήκευσης. Αυτές οι εγκαταστάσεις, που εκτείνονται σε περίπου 15 χιλιόμετρα, μπορούν να φιλοξενήσουν σχεδόν το 10% της συνολικής χωρητικότητας του συνεταιρισμού Melinda, του μεγαλύτερου παραγωγού μήλων στην Ιταλία.

Οι υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα. Καταρχάς, η θερμοκρασία είναι σταθερή σε όλο το χρόνο, γεγονός που βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας των μήλων. Δεύτερον, οι εγκαταστάσεις είναι πιο ενεργειακά αποδοτικές από τις συμβατικές αποθήκες.

Η Val di Non επενδύει επίσης στην έρευνα και ανάπτυξη νέων ποικιλιών μήλων. Η παλιομοδίτικη ποικιλία «Golden Delicious» εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής παραγωγής στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι οι ποικιλίες με ανώτερη γεύση έχουν εξελιχθεί.

Η Val di Non είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία και η έρευνα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της γεωργίας. Η περιοχή είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην παραγωγή μήλων, και επενδύει σε νέες τεχνολογίες για να το πετύχει.

* Η Val di Non βρίσκεται στην περιοχή Trentino-Alto Adige της Ιταλίας.
* Η περιοχή έχει υψόμετρο περίπου 800 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
* Το κλίμα της περιοχής είναι εύκρατο, με δροσερά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες.
* Η περιοχή καλλιεργεί περίπου 15.000 στρέμματα μήλων.
* Η παραγωγή μήλων στην Val di Non αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της συνολικής παραγωγής της Ιταλίας.

Η Val di Non είναι μια σημαντική περιοχή παραγωγής μήλων στην Ιταλία. Η περιοχή επενδύει σε τεχνολογία και έρευνα για να διατηρήσει την παραγωγή της και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της γεωργίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις