Αλιείς βιντζότρατας: Η Ελληνική Κυβέρνηση μας έχει παρατήσει σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας
Από την διαμαρτυρία των βιντζοτραταριδων Λέρου

Κάλεσμα στην ελληνική κυβέρνηση να θεσπίσει σχέδιο διαχείρισης για το αλιευτικό εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος» ή «βιντζότρατα» (SB) αλλά και να εκδώσει σχετική Υπουργική Απόφαση απηύθυναν κάτοχοι επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών και κάτοχοι άδειας αλιείας με το αλιευτικό εργαλείο βιντζότρατα με επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό, Σταύρο Κελέτση.

Όπως σημειώνουν «Η Ελληνική Κυβέρνηση μας έχει παρατήσει σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας» προσθέτοντας ότι «το ελληνικό κράτος μη ολοκληρώνοντας της σχετική διαδικασία, και αφήνοντας αρρύθμιστη την επαγγελματική μας δραστηριότητα, μας έχει οδηγήσει στον απόλυτη εξαθλίωση, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί ούτε στην ανάκληση της αλιευτικής μας άδειας, ούτε στη θέσπιση νέου σχεδίου διαχείρισης.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «Τα τελευταία έτη υπήρξαμε και άγρυπνοι φύλακες των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας που τόσο αμφισβητήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Και φέτος βιώσαμε τα ίδια γεγονότα με τους Τούρκους αλιείς, που αλιεύουν ανεξέλεγκτα εντός των χωρικών μας υδάτων. Είναι προδήλως παράλογο να απαγορεύεται στους Έλληνες αλιείς η αλιεία με βιντζότρατα και την ίδια στιγμή Τούρκοι αλιείς να αλιεύουν με μηχανότρατες σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα. Γεγονός για το οποίο είστε ενημερωμένοι από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία αλλά και από εμάς τους ίδιους με σχετικές επιστολές που σας έχουμε αποστείλει».

*Δείτε ΕΔΩ την επιστολή διαμαρτυρίας
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις