GF Energy: Στα 40 λεπτά ο ηλίανθος

Συνεχής στήριξη στους παραγωγούς ηλιοσπόρου η GF Energy

Η εταιρεία GF Energy ABEE, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής βιοκαυσίμου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη σύναψη συμβάσεων με αγρότες και για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστώντας τους παραγωγούς ηλιοσπόρου για τη στήριξη και την άψογη συνεργασία τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η εταιρεία τίμησε τις δεσμεύσεις της, αγοράζοντας από τους παραγωγούς ηλιοσπόρου με 400€/ΜΤ παραδιδόμενου προϊόντος χωρίς καμία απομείωση. Η GF Energy βρίσκεται ανελλιπώς στο πλευρό των παραγωγών ενεργειακών καλλιεργειών από το 2008, τηρώντας κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα.

Σημειώνεται ότι ο κύριος όγκος των καλλιεργειών ηλιοσπόρου της GF Energy βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά ο κύριος όγκος βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία. Οι συμβάσεις που υπέγραψε η εταιρεία με αγρότες ξεπέρασαν τα 50.000 στρέμματα, με ελαιοφορείες που έφτασαν το 40% των καλλιεργειών ηλιοσπόρου. Οι στρεμματικές αποδόσεις σε ξηρικά άγονα χωράφια φέτος κυμαίνονται από 100-250 κιλά/στρ, ενώ σε γόνιμα χωράφια, ποτιστικά, που έχουν δεχθεί όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες κυμάνθηκαν  από 300 έως 500 κιλά/στρέμμα.

Η ανακοίνωση της GF Energy αποτελεί θετική εξέλιξη για τον αγροτικό τομέα, καθώς σηματοδοτεί τη σταθερή στήριξη της εταιρείας στους παραγωγούς ενεργειακών καλλιεργειών. Η τήρηση των δεσμεύσεων από τη GF Energy αποτελεί εγγύηση για τους αγρότες και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας των καλλιεργειών ηλιοσπόρου.