Ο Κρητικός τρόπος ζωής: Μια ευκαιρία για την Ελλάδα

Στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία, το οποίο διεξάγεται από τις 13 έως τις 18 Νοεμβρίου 2023 στα ξενοδοχεία της Grecotel στο Ρέθυμνο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, θα μιλήσει στους συνέδρους.

Η ομιλία του κ. Αυγενάκη θα έχει τίτλο "Ο Κρητικός Τρόπος Ζωής και η Γεωργία" και θα επικεντρωθεί στη σχέση μεταξύ του παραδοσιακού κρητικού τρόπου ζωής και της γεωργίας. Ο κ. Αυγενάκης θα αναφερθεί στο ρόλο της αγροτικής παραγωγής στην προώθηση της υγείας και της ευεξίας, καθώς και στις ευκαιρίες που προσφέρει ο κρητικός τρόπος ζωής για την ανάπτυξη του ελληνικού αγροτικού τομέα.

Εκτός από τον κ. Αυγενάκη, στο συνέδριο θα μιλήσουν κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων καθηγητές από τα πανεπιστήμια Harvard, Yale, John Hopkins, U Mass, Cleveland Clinic, καθώς και εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ακαδημίας Αθηνών.

Το συνέδριο έχει ως στόχο να αναδείξει τα οφέλη του κρητικού τρόπου ζωής για την υγεία και την ευεξία και να προωθήσει την Κρήτη ως έναν κορυφαίο προορισμό ευεξίας.

Η Grecotel Hotels & Resorts, η οποία είναι στρατηγικός συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία, συμμετέχει ενεργά στο συνέδριο. Η εταιρεία προσφέρει στους συνέδρους τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον κρητικό τρόπο ζωής, δοκιμάζοντας παραδοσιακά κρητικά πιάτα και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία και γιόγκα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Yale Hospitality θα συνεργαστεί με την Grecotel για να εκπαιδεύσει μια ομάδα Κινέζων επαγγελματιών σεφ στα μυστικά της υγιεινής κρητικής και ελληνικής κουζίνας.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την Grecotel να προωθήσει τον κρητικό τρόπο ζωής και την ελληνική κουζίνα σε νέες αγορές.

Εμπνευστής του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία είναι ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τμήματος Δημόσιας Υγείας, dr. Stefanos Kales. Ο dr. Kales σε συνεργασία με τον κ. Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη, Director of Operations του ομίλου Grecotel, υλοποιούν για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο “Κρητικός Τρόπος Ζωής – Παρελθόν και Μέλλον” στα ξενοδοχεία του ομίλου στο Ρέθυμνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, “Οι αγράμματοι παππούδες μας ήταν 65 χρόνια μπροστά από την εποχή τους. Ζούσαν χρησιμοποιώντας μόνο τρόφιμα της εποχής, που καλλιεργούσαν οι ίδιοι, ανακυκλώνοντας με εφευρετικές και νόστιμες συνταγές, οτιδήποτε τυχόν τους περίσσευε. Έζησαν με μηδενικό food waste και zero food miles. Τελικά, η λύση για μακροζωία με ποιότητα ζωής είναι να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τον απλό αλλά πολύ υγιή τρόπο των παππούδων μας”.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι η Grecotel Hotels & Resorts, το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία και ο όμιλος Ελληνικών Αγαθών AgrecoFarms, ενώ η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της αιγίδας του Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και του Υπουργείου Αγροτικής

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις