AGCO-Valtra: Η Φινλανδία ως έδρα καινοτομίας στον γεωργικό εξοπλισμό

Η AGCO, ένας παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή γεωργικού εξοπλισμού, έλαβε το ετήσιο Βραβείο Διεθνοποίησης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Φινλανδίας στην κατηγορία του Long-Term International Investor. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο ως αναγνώριση διεθνώς επιτυχημένων εταιρειών ή κοινοτήτων.

Η AGCO απασχολεί περισσότερους από 2.200 υπαλλήλους στη Φινλανδία και έχει επενδύσει σημαντικά στην έρευνα και ανάπτυξη, τις εγκαταστάσεις και τους ανθρώπους της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Η AGCO Power, η μονάδα παραγωγής κινητήρων και γεννητριών της εταιρείας, κατασκευάζει προϊόντα που εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία 20 χρόνια, η AGCO έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη προϊόντων και στις αναβαθμίσεις της παραγωγής. Η πρόσφατα κυκλοφόρησε οικογένεια κινητήρων CORE, η οποία μπορεί επίσης να λειτουργεί με εναλλακτικά καύσιμα, όπως βιοαέριο και υδρογόνο, βοηθά σημαντικά τους αγρότες να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα.

Τα τρακτέρ Valtra, τα οποία κατασκευάζονται στο σπίτι της μάρκας στο Suolahti της Κεντρικής Φινλανδίας, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρακτέρ στην Ευρώπη. Από τότε που έγινε μέλος της AGCO, η Valtra έχει αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς και τη κερδοφορία της. Η εταιρεία έχει επίσης επενδύσει σημαντικά σε νέες εγκαταστάσεις και προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης μετεγκατάστασης της ναυαρχίδας της παραγωγής τρακτέρ στη Φινλανδία από τη Γαλλία.

Η AGCO έχει δεσμευτεί να είναι ένας μακροπρόθεσμος επενδυτής στη Φινλανδία. Οι επενδύσεις της εταιρείας έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ενισχύσει την οικονομία της χώρας και βοηθήσει τους αγρότες να τροφοδοτήσουν τον κόσμο με βιώσιμο τρόπο.

 Τι δήλωσαν τα στελέχη της AGCO:

Eric Hansotia, Πρόεδρος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AGCO: «Η ανάπτυξη της AGCO στη Φινλανδία ήταν μια ιστορία επιτυχίας και μας τιμά που μας αναγνωρίζουν αυτό το διακεκριμένο βραβείο. Εκτιμούμε τις ομάδες μας και τη δουλειά που επικεντρώνεται στους αγρότες στη Φινλανδία. Οι συνεχείς επενδύσεις μας στους ανθρώπους, τα φυτά και τα προϊόντα μας σε αυτή τη χώρα γίνονται αισθητές από τους αγρότες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καθώς βοηθούν με βιώσιμο τρόπο να τροφοδοτείται ο κόσμος».

Juha Tervala, Διευθύνων Σύμβουλος της AGCO Power: «Έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής της AGCO Power, δίνοντας έμφαση στην ευελιξία, το υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, την περιβαλλοντική απόδοση και την ευημερία του προσωπικού. Πιστεύουμε ότι αυτές οι αλλαγές θα εξασφαλίσουν ανάπτυξη για την AGCO Power τα επόμενα χρόνια».

Jari Rautjärvi, Διευθύνων Σύμβουλος της Valtra: «Οι σημαντικές επενδύσεις σε νέα προϊόντα και οι εγκαταστάσεις παραγωγής μας στο Suolahti έθεσαν τα θεμέλια για την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα Valtra. Οι νέες και έξυπνες σειρές Q και S μας εξάγονται μέχρι τη Βραζιλία και την Αυστραλία, και με τη Valtra Unlimited, μπορούμε να προσαρμόσουμε λύσεις ακριβώς στις ανάγκες των πελατών μας».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις