TrophyΤροφή 2023: Η βιωσιμότητα και η καινοτομία στο επίκεντρο του αγροδιατροφικού τομέα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ολοκλήρωσε τις δράσεις του TrophyΤροφή για το2023,με το επιτυχημένο TrophyΤροφή – TheEvent, με θέμα «Η επόμενη ημέρα του Αγροδιατροφικού Τομέα – Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία». Η εκδήλωση που τοποθέτησε στο επίκεντρό της το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, προτάσσοντας τη σημασία της βιωσιμότητας για τον αγροδιατροφικό κλάδο, έλαβε χώρα την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, στο Ωδείο Αθηνών.

 

Το εγχείρημα TrophyΤροφή, το οποίο φέτος υλοποιείται για Πέμπτη συνεχή χρόνια, διαμορφώνει μια συνολική πρόταση αξίας για ολόκληρο το ελληνικό οικοσύστημα της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, συνδυάζοντας καινοτόμες ενέργειες, όπως τα «TrophyMeet-ups» και το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας «TrophyOpenInnovation».

 

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν panel συζήτησης από εκπροσώπους του οικοσυστήματος καινοτομίας (startups και VCs), εταιρείες του κλάδου, καθώς και ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς σχετικά με τη βιωσιμότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό κλάδο.

 

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιελάμβανε τα πάνελ συζήτησης «Startups& Κλιματική Αλλαγή – Πρωτοβουλίες που απαντούν τα ερωτήματα του αύριο», «Διευρύνοντας της στρατηγική αειφορίας: Αναγεννητική Γεωργία», «Μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και Πανεπιστήμια», «Έρευνα και σύνδεση με τις προκλήσεις του αγροδιατροφού κλάδου», καθώς και τα firesidechats“ΗowtomakeSustainabilityProfitable&ProfitabilitySustainable, «Η επόμενη ημέρα του Αγροδιατροφικού τομέα - Κλιματικές υπηρεσίες και εργαλεία κλιματικών προσομοιώσεων» και «Θαλάσσια οικονομία: Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία».

 

Χαιρετισμό απηυθύναν εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κα. Φωτεινή Τσακουμάκη, Επιστημονική Συνεργάτης Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η κα. Ελίνα Κλαριδοπούλου, Διεύθυνση Δωρεών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κα. Χριστίνα Βίδου (ΕΡΤ) και τη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα ανέλαβε το Σωματείο Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

 

To TrophyΤροφή2023 οργανώνεται και υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Χορηγοί της τελικής εκδήλωσης TrophyΤροφή 2023 είναι οι εταιρείες Βayer, ΑΒ Βασιλόπουλος, BASF και Intertech.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το PerrotisCollege, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.),το Κέντρο Αγροδιατροφής του Α.Π.Θ., το Walk-Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Α.Π.Θ., το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΜΒΑ και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin), και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α), 

 

Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους (GreekColdStorageandLogisticsAssociation).

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις