Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Ν. Λεκάνης Βεγορίτιδας: Κάλεσμα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Σε συντονισμό με τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα που προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μετά από τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καλεί τους αγρότες της περιοχής ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας.

«Ως πρώτη συνάντηση, καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σωματεία της περιοχής ενόψει του προϋπολογισμού, την Παρασκευή 15/12 στο Αμύνταιο στις 12:00, πλησίον της πιάτσας ταξί και το Σάββατο 16/12 στην Πτολεμαΐδα στις 11:00, στην κεντρική πλατεία», σημειώνει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος και προσθέτει: 

«Ενώνουμε την φωνή μας με τους υπόλοιπους κλάδους».

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας διεκδικεί:

- Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για όλα τα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

- Κατηγορηματικό όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει μεγαλύτερη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μικρότερες αποζημιώσεις, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

- Πάλη για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις