Ιταλία: Ενισχύσει με 300 εκατ. ευρώ τον αγροδιατροφικό τομέα

Τη δημιουργία εκτατού ταμείου για τη γεωργία ύψους 300 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, Francesco Lollogrigida. 

Το ταμείο αυτό προορίζεται για παρεμβάσεις σε καταστάσεις κρίση της αγοράς, υποστηρίζοντας επενδύσεις από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, της αγροδιατροφής, της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας. 

Συγκεκριμένα, για καθένα από τα έτη 2024-2025-2026 το οικονομικό κονδύλι θα ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για τη διαχείριση κινδύνων για την κάλυψη στη γεωργία, έχει αναβληθεί ο φόρος στα πλαστικά, ενώ ο φόρος στη ζάχαρη έχει παραταθεί.

Επιπλέον, η «Κάρτα Αφιερωμένη σε Εσάς», την οποία διαχειρίζεται το ιταλικό υπουργείο γεωργίας για να βοηθήσει όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αυξάνονται από 500 εκατομμύρια ευρώ σε 600 εκατομμύρια ευρώ. 

Το ποσό που θα φορτωθεί στην κάρτα θα είναι περίπου 460 εκατομμύρια ευρώ και ανά οικογένεια μοιράζεται ως εξής: 382,50 ευρώ για την αγορά βασικών ειδών διατροφής και 77,20 ευρώ που προβλέπονται για το κουπόνι βενζίνης. 

Αυτά τα μέτρα κατέστησαν δυνατά χάρη στο γεγονός ότι ιταλικό κοινοβούλιο συμφώνησε να διπλασιάσει τους πόρους του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που διατίθενται στον αγροτικό τομέα οι οποίοι περιλαμβάνονται στο νόμο περί προϋπολογισμού που εγκρίθηκε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις