Ρεκόρ παραγωγής καλαμποκιού στην Αργεντινή λόγω… βροχών

Μετά από μια καταστροφική χρονιά για τη γεωργία της Αργεντινής λόγω της ξηρασίας αναμένεται να σημειωθεί νέο ρεκόρ στην παραγωγή καλαμποκιού.

Για περίοδο 2023/24 η παραγωγή αναμένεται να φτάσει στους 59 Mt, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες. Ετσι σύμφωνα με εκτιμήσεις, η σοδειά αναμένεται να είναι κατά 64% αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι αποδόσεις σε εθνικό επίπεδο θα είναι 7.960 κιλά/εκτάριο, η οποία υπερβαίνει τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας κατά 5.400 κιλά, σύμφωνα με εκτιμήσεις του χρηματιστηρίου του Rosario.

Ταυτόχρονα, οι προοπτικές για τη σόγια έχουν επίσης βελτιωθεί σημαντικά. Η πρόβλεψη παραγωγής την περίοδο 2023/24 έχει αυξηθεί κατά 2 Mt, φτάνοντας συνολικά τους 52 Mt. 

Αν και η σόγια δεύτερης κατηγορίας αντιμετωπίζει ορισμένες προκλήσεις έχουν ακόμα χρόνο να ανακάμψουν και να συνεισφέρουν σημαντικά στη συνολική παραγωγή. 

Ωστόσο δεν είναι όλα αισιόδοξα. 

Η συγκομιδή σιταριού στο Μπουένος Αιρες αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, οι οποίες οδήγησαν σε προσαρμογές στις εκτιμήσεις της απόδοσης. 

Παρά αυτές τις προσαρμογές, αναμένεται να διατηρήσει την παραγωγή των 14,5 Mt, αριθμός παρόμοιος με αυτόν που προβλεπόταν τον Δεκέμβριο. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις