Εβδομάδα δράσης αγροτών στη Γερμανία: Συγκεντρώσεις, μπλόκα και συλλαλητήριο στο Βερολίνο

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε μεγάλο συλλαλητήριο στην Πύλη του Βραδεμβούργου, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 τρακτέρ, 2.000 φορτηγά και 10.000 άτομα.
Στη Γερμανία, οι αγρότες πραγματοποιούν από την προηγούμενη Δευτέρα "εβδομάδα δράσης" με συγκεντρώσεις και μπλόκα σε όλη τη χώρα, με βασικό αίτημα την ακύρωση της απόφασης της κυβέρνησης του Olaf Scholz για κατάργηση του επιδοτούμενου αγροτικού πετρελαίου.
Ο υπουργός Οικονομικών, Kristian Lindner, ο οποίος απευθύνθηκε στους διαδηλωτές, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από τον προϋπολογισμό.
Τα αιτήματα των αγροτών παραμένουν σαφή συνέχιση στο ακέραιο της επιδότησης για το πετρέλαιο την οποία θεωρούν κρίσιμη για τον παραγωγικό κλάδο, αλλά και ευρύτερη στήριξη του αγροτικού τομέα, ο οποίος πλήττεται έντονα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό από το εξωτερικό και τις ευρύτερες συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης.
Ο καγκελάριος Olaf Scholz, ο οποίος δέχεται δριμεία κριτική επειδή δεν έχει έως τώρα συναντηθεί με τους αγρότες, άφησε ελάχιστες ελπίδες για περαιτέρω παραχωρήσεις.
Κριτική για τη στάση της κυβέρνησης άσκησε και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier.
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Αγροτών, Joachim Rookwind, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 70% των Γερμανών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και προειδοποίησε ότι νέες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εφόσον οι πολιτικοί δεν υποχωρήσουν.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις