Σικάγο: Το σιτάρι τερματίζει υψηλότερα λόγω αγορών ευκαιρίας, κάλυψης βραχυπρόθεσμων πωλήσεων

Τα προθεσμιακά συμβόλαια σιταριού στο Χρηματιστήριο του Σικάγο ανέκαμψαν την Παρασκευή χάρη στις αγορές ευκαιρίας και κάλυψη βραχυπρόθεσμων πωλήσεων ενόψει του Σαββατοκύριακου, αφού υποχώρησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δήλωσαν οι έμποροι.

Η άμβλυνση του δολαρίου, η οποία τείνει να κάνει τα αμερικανικά σιτηρά πιο ελκυστικά σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν επίσης υποστηρικτική, δήλωσαν οι έμποροι.

Ωστόσο, τα επαρκή παγκόσμια αποθέματα σιταριού και ο ισχυρός εξαγωγικός ανταγωνισμός από τις χαμηλές τιμές των ρωσικών προμηθειών συνέχισαν να παραμένουν πάνω από την αγορά.

Το μαλακό κόκκινο χειμερινό σιτάρι WH24 του Μαρτίου διαμορφώθηκε κατά 8-1/4 σεντς υψηλότερα στα 5,96-3/4 δολάρια ανά μπούσελ. Το συμβόλαιο προσέκρουσε στην ανώτερη τεχνική αντίσταση στον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών και διαμορφώθηκε κοντά στον μέσο όρο των 20 ημερών.

Το σιτάρι Μαρτίου σημείωσε πτώση 0,2% την εβδομάδα, την πέμπτη εβδομαδιαία πτώση του σε έξι εβδομάδες.

Το σκληρό κόκκινο χειμερινό σιτάρι Μαρτίου KWH24 έκλεισε με άνοδο 1/2 σεντς στα 6,01-1/2 δολάρια το μπούσελ και το ανοιξιάτικο σιτάρι Μαρτίου MGEX MWEH24 διαμορφώθηκε 1/2 σεντς υψηλότερα στα 6,84-1/4 δολάρια το μπούσελ.

Αρκετά συμβόλαια αναβαλλόμενων μηνών και στις τρεις προθεσμιακές αγορές σιταριού σημείωσαν χαμηλά επίπεδα ζωής την Παρασκευή.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις