Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Γεωργικοί Σύμβουλοι οι οποίοι έχουν βρεθεί ενώπιο αδιεξόδων λόγω του συστήματος, που όπως λένε δεν είναι έτοιμο.
Όπως εξήγησαν στο Agrocapital, Γεωργικοί Σύμβουλοι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «το πρόγραμμα εγκρίθηκε τον περασμένο Αύγουστο, όμως το σύστημα άνοιξε το Νοέμβριο».
Από τον Αύγουστο και για ένα χρόνο «τρέχουν» οι 1.720 ώρες, μέσα στις οποίες ο κάθε Σύμβουλος οφείλει να παραδώσει μια συμβουλή σε κάθε ωφελούμενο επαγγελματία.
Σημειώνεται ότι αυτή χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Όμως για να προχωρήσει από την πρώτη στη δεύτερη ενότητα και από τη δεύτερη στην τρίτη, θα πρέπει να έχει παραδοθεί η προηγούμενη.
Όμως μέχρι σήμερα, «έξι μήνες μετά από το άνοιγμα της πλατφόρμας, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η πρώτη ενότητα» όπως λένε και σημειώνουν ότι «στη δεύτερη και τρίτη ενότητα δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά τα όσα χρειάζεται να δηλώσουμε. Οπότε πάμε εντελώς στα τυφλά».
Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε ένα διάστημα ενός έτους με τη διαχειριστική αρχή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τη μια να πιέζει για οριστικοποίηση των ενοτήτων, ενώ από την άλλη μέχρι σήμερα, να μην έχει δώσει διευκρινιστικές για τις υποχρεώσεις παραγωγών και Συμβούλων για τη δεύτερη και τρίτη ενότητα.
Σημειώνεται ότι όπως είπαν Γεωργικοί Σύμβουλοι στο Agrocapital στην πρώτη ενότητα της συμβουλής περιλαμβάνεται η υφιστάμενη κατάσταση του κάθε παραγωγού, ενώ ο κάθε παραγωγός μαζί με το σύμβουλο θα πρέπει να έχουν επιλέξει τη συμβουλή, η οποία ωστόσο μετά δεν αλλάζει.
«Μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε τις υποχρεώσεις και τι θα βγει στην πορεία για την επιλεγμένη συμβουλή» είπαν στο Agrocapital.
Τέλος σημείωσαν ότι αν το σύστημα κλείσει τον Αύγουστο και δεν έχουν συμπληρωθεί οι ώρες που απαιτούνται, τότε η Συμβουλή χάνεται και κατ’ επέκταση τα χρήματα για τους Συμβούλους.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις