Διαμαρτυρίες αγροτών στην Ευρώπη:  Γάλλοι και Πολωνοί αγρότες στους δρόμους

Παρίσι: Διαδηλωτές αγρότες στο Παρίσι απέκλεισαν τα Ηλύσια Πεδία νωρίς το πρωί της Παρασκευής, τοποθετώντας τρακτέρ και μπάλες με άχυρο κατά μήκος της λεωφόρου. Η "συμβολική" και "ειρηνική" διαμαρτυρία, σύμφωνα με το συνδικάτο των Γάλλων αγροτών, έλαβε χώρα κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου και στο γραφείο του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Στις 66 ανέρχονται οι συλλήψεις αγροτών στο Παρίσι μετά από διαμαρτυρία που έλαβε χώρα την Παρασκευή 1 Μαρτίου. Οι αγρότες, εξοργισμένοι από τους εθνικούς και κοινοτικούς κανόνες που διέπουν τον γεωργικό κλάδο, απέκλεισαν τα Ηλύσια Πεδία με τρακτέρ και μπάλες άχυρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία για ώρες.
 

Βαρσοβία, Πολωνία:

Στην Πολωνία, αγρότες έστησαν οδοφράγματα στον δρόμο που οδηγεί προς τη Λιθουανία, διαμαρτυρόμενοι για την υποτιθέμενη επανεξαγωγή ουκρανικών σιτηρών χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους. Ο Jerzy Plewa, πρώην υφυπουργός Γεωργίας της Πολωνίας, τόνισε ότι οι χαμηλές τιμές οφείλονται στις "εξαγωγές ρεκόρ της Ρωσίας" σε χαμηλές τιμές.

Συνολικά, οι διαμαρτυρίες στην Ευρώπη υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, όπως:

  •     Χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους
  •     Αυστηροί περιβαλλοντικοί και υγειονομικοί κανονισμοί
  •     Αύξηση του κόστους παραγωγής
  •     Αθέμιτος ανταγωνισμός από εισαγωγές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να λάβει μέτρα για να στηρίξει τους αγρότες και να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για τον γεωργικό τομέα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις