USDA: Προβλέπεται αύξηση 4% στην φυτεμένη έκταση βαμβακιού

Η έκθεση Prospective Plantings του USDA για το καλλιεργητικό έτος 2024 δείχνει μια προβλεπόμενη φυτεμένη έκταση βαμβακιού 10,7 εκατομμυρίων στρεμμάτων για το έτος - 4% υψηλότερη από την έκταση του 2023.

Η έκθεση εκδόθηκε από την Εθνική Γεωργική Στατιστική Υπηρεσία (NASS) του USDA στις 28 Μαρτίου.

Η καλλιεργούμενη έκταση βαμβακιού για το 2023 εκτιμάται σε 10,5 εκατομμύρια στρέμματα, αυξημένη κατά 4% σε σχέση με το 2023. Η έκταση του American Pima εκτιμάται σε 203.000 στρέμματα - αυξημένη κατά 38% από πέρυσι.

Τα εκτιμώμενα στρέμματα βαμβακιού προβλέπεται να αυξηθούν σε όλες τις χώρες εκτός από πέντε βαμβακοπαραγωγικές πολιτείες, όπου η έκταση αναφέρεται αμετάβλητη ή μειωμένη κατά 1-2%.

Σε περιφερειακό επίπεδο, η έκθεση δείχνει συνολική έκταση βαμβακιού στα νοτιοανατολικά σε 2,33 εκατομμύρια στρέμματα και 1,97 εκατομμύρια στρέμματα στις πολιτείες του Μέσου Νότου. Η νοτιοδυτική έκταση προβλέπεται στα 6,15 εκατομμύρια στρέμματα, με 323.000 συνολικά στρέμματα βαμβακιού να σημειώνονται για την Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Νέο Μεξικό.

Μεταξύ άλλων καλλιεργειών, η έκθεση του USDA για το 2023 έδειξε μείωση 5% στις φυτεμένες εκτάσεις για το καλαμπόκι, μείωση 4% για το σιτάρι, μείωση 11% για το σόργο, αύξηση 3% για τη σόγια και αύξηση 1% για το ρύζι. Τα συνολικά προβλεπόμενα στρέμματα φιστικιών αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα σε σχέση με το 2023.

Οι εκτιμήσεις στην έκθεση για τις μελλοντικές φυτεύσεις βασίζονται κυρίως σε έρευνες που διεξάγονται κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου. Η γεωργική έρευνα του Μαρτίου είναι μια έρευνα πιθανοτήτων που περιλαμβάνει δείγμα περίπου 71.800 αγροτικών επιχειρήσεων σε όλες τις ΗΠΑ. Τα δεδομένα από τις επιχειρήσεις συλλέχθηκαν μέσω ταχυδρομείου, διαδικτύου ή τηλεφώνου για να ληφθούν πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις καλλιέργειας στρεμμάτων για το καλλιεργητικό έτος 2024.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις