Απειλή για την Απεργία - Αποχή των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων

Η Κυβέρνηση, σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού, προσπάθησε να ακυρώσει την Απεργία - Αποχή των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Δ.Υ.) κηρύσσοντάς την παράνομη. Η κίνηση αυτή πυροδότησε αντιδράσεις από τους Γεωτεχνικούς Δ.Υ., οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ

Σε μια πρωτοφανή, όσο και αποκαλυπτική επίδειξη αυταρχισμού, η Κυβέρνηση διά της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπ.Α.Α.Τ., προσέφυγαν για να ακυρώσουν την Απεργία -Αποχή των  Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Δ.Υ.) και μόνο με την εξαγγελία της ως παράνομη και καταχρηστική.

Δεν θα τους περάσει!

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια δείχνει τον πανικό της Κυβέρνησης, αφενός λόγω της συσπείρωσης και της δήλωσης της μαζικής συμμετοχής των Γεωτεχνικών Δ.Υ. στις κινητοποιήσεις και αφετέρου λόγω της στήριξης των Παραγωγικών Φορέων της Αγροτικής οικονομίας στα δίκαια αιτήματα των Γεωτεχνικών Δ.Υ.

Ο πανικός της κυβέρνησης που οφείλεται στην προδιαγραφόμενη απόλυτη επιτυχία της Απεργίας- Αποχής φάνηκε και από το γεγονός ότι απέστειλαν την κλήση για την προσφυγή μία ώρα πριν τη δικάσιμο διαδικασία, Παρασκευή μεσημέρι.

Η μαζική συμμετοχή των Γεωτεχνικών, η σύμπνοια και η αγανάκτηση για την πολύχρονη απαξίωση του κλάδου, σε συνδυασμό με την συμπαράσταση των κοινωνικών φορέων, τρόμαξαν τους κήνσορες της εξουσίας.

Έτσι, παρεμβαίνοντας οι υπουργοί της Κυβέρνησης με αχαρακτήριστα προκλητικό τρόπο, καταπατώντας κάθε έννοια ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και προκαταβάλλοντας την Απόφαση του Δικαστηρίου -που θεωρούσαν ειλημμένη- ζήτησαν ΚΑΘ’ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ Η ΕΚΔΟΘΗΣΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ Ή ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της σημασίας του ρόλου των Γεωτεχνικών Δ.Υ. στην Δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της υπαίθρου. Άλλωστε, αυτά εξάλλου αναφέρει και το Δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπ.Α.Α.Τ με απολογητικό ουσιαστικά χαρακτήρα .

«Αναγνωρίζουμε την προσφορά του κλάδου των Γεωτεχνικών και των στελεχών των ΔΑΟΚ, που υπάγονται στο Υπ. Εσωτερικών...”, “.... επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι αναγνωρίζει ως δίκαια πολλά εξ αυτών και έχει δεσμευθεί για την προώθηση και επίλυσή τους...”.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, αφού πάρα το ότι αναγνώριζε το δίκαιο των αιτημάτων μας αναφέρει ότι: “...ζητήσαμε με αγωγή από το αρμόδιο δικαστήριο να αναγνωρισθεί ότι η εξαγγελθείσα απεργία-αποχή είναι παράνομη και καταχρηστική και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της...”.

Όλα αυτά είναι και η αιτία για την οποία είμαστε σίγουροι ότι ο αγώνας των Γεωτεχνικών Δ.Υ. θα είναι εν τέλει νικηφόρος. Η πρώτη νίκη επετεύχθη. Οι Γεωτεχνικοί Δ.Υ. έδειξαν ότι διεκδικούν δυναμικά την εργασιακή τους αξιοπρέπεια, την αναγνώριση του επιστημονικού τους ρόλου και την αξιοπρεπή ανταμοιβή τους και η κοινωνία στήριξε το δίκαιο των αιτημάτων τους .

Οι Γεωτεχνικοί Δ. Υ. δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες και αποφάσεις!
Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους με γνώμονα την  ιδιαιτερότητα του ρόλου τους στην Δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της υπαίθρου, απέναντι στην καταστροφική πολιτική για τον Πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων και την πολιτική της εξάρτησης από συμφέροντα που οδηγούν στην ερήμωση της Υπαίθρου. Είναι πασιφανής η αντιγεωτεχνική – αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης που την οδηγεί σε αυταρχικές πρακτικές.

Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. και θα υπάρχει ανακοίνωση για την πορεία και την μορφή των κινητοποιήσεων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις