Φήμες οι πληροφορίες για απόρριψη του ουκρανικού καλαμποκιού από την Κίνα, λένε οι Ουκρανοί

«Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικού καλαμποκιού στην Κίνα, όλες οι φήμες που κυκλοφορούν τώρα είναι σε επίπεδο εμπόρων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανικής Ένωσης Σιτηρών (UGA), Mykola Gorbachev. 

"Λένε ότι οι Κινέζοι έχουν έλλειμμα αποθηκευτικών δυνατοτήτων. Γι' αυτό προσπαθούν να κάνουν ξεπλύματα ή να κάνουν συμβόλαια με πιο σταθερούς όρους παράδοσης. Αλλά κανείς δεν έχει προχωρήσει σε Washout με ουκρανικές εταιρείες. Κανείς δεν αρνείται να στείλει. Δεν υπάρχουν αθετήσεις πληρωμών", δήλωσε ο Γκορμπατσόφ.

Νωρίτερα, οι αναλυτές της Spike Brokers ανέφεραν ότι οι φήμες σχετικά με την ακύρωση των αγορών ουκρανικού καλαμποκιού από την Κίνα δεν επιβεβαιώθηκαν από τους συμμετέχοντες στην αγορά. Οι εξαγωγείς «αγόρασαν καλαμπόκι στα επίπεδα των 152-155 δολάρια/τόνο».

Τον Μάρτιο έγινε γνωστό ότι η Κίνα αγόρασε περισσότερα από 20 φορτία σιτηρών ζωοτροφών από την Ουκρανία και τις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενη την πτώση των τιμών στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον ετών.

Αργότερα, ιδιώτες εξαγωγείς αρνήθηκαν να αγοράσουν 264 χιλιάδες τόνους αμερικανικού μαλακού κόκκινου χειμερινού σιταριού για παράδοση στην Κίνα. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με τέτοια ανακοίνωση, οδηγώντας σε συνολική ακύρωση 504 χιλιάδων τόνων σιτηρών.

Τον Απρίλιο, το Bloomberg ανέφερε ότι οι κινέζοι εισαγωγείς ακύρωσαν 4-5 αποστολές ουκρανικού καλαμποκιού που είχαν προηγουμένως κλείσει για παράδοση μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις