Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιολογικής Γεωργίας: Μέχρι τις 12 Μαΐου οι αιτήσεις

Μέχρι τις 12 Μαΐου θα γίνονται δεκτές οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την 3η έκδοση των βραβείων βιολογικής γεωργίας (EU Organic Awards 2024).

Το 2024 σηματοδοτεί την τρίτη χρονιά απονομής των βραβείων βιολογικής παραγωγής της ΕΕ, η δε Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) καλεί τις επιχειρήσεις να δηλώσουν υποψηφιότητα για αυτά τα υψηλού κύρους βραβεία και να επωφεληθούν από το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον σε ολόκληρη την Ευρώπη για τα βιολογικά τρόφιμα και τη βιολογική γεωργία.

«Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιολογικής Παραγωγής αποτελούν αναγνώριση της καινοτομίας, του ζήλου και της αφοσίωσης εκείνων που είναι πραγματικοί υπέρμαχοι των βιολογικών τροφίμων και της βιολογικής παραγωγής στην ΕΕ και τα καθιστούν πιο προσιτά στον μέσο καταναλωτή», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ Oliver Röpke.

Από την καθιέρωσή τους το 2022, τα βραβεία βιολογικής παραγωγής της ΕΕ πρόσφεραν στους φορείς του τομέα μια ζωτικής σημασίας πλατφόρμα για την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να αυξήσει την ποσότητα των γεωργικών εκτάσεων με βιολογική καλλιέργεια στο 25% έως το 2030.

Σημειώνεται ότι τα βραβεία διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από κοινού με την ΕΟΚΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, την COPA-COGECA και το Ευρωπαϊκό παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM Organics Europe).

Η ΕΟΚΕ εποπτεύει τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, επιλογής επικρατέστερων υποψηφιοτήτων και βράβευσης σε τρεις κατηγορίες: καλύτερη ΜΜΕ μεταποίησης βιολογικών τροφίμων, καλύτερος λιανοπωλητής βιολογικών τροφίμων και καλύτερο βιολογικό εστιατόριο/καλύτερη βιολογική υπηρεσία εστίασης.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις