Στήριξη για τις επιχειρήσεις αλιείας της Μαγνησίας που επλήγησαν από τον Daniel

Από την Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, άνοιξε η πλατφόρμα ‘mybusinesssupport’ που λειτουργεί με την υποστήριξη της ΑΑΔΕ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αλιείας και της εμπορίας αλιευμάτων σε περιοχές που επλήγησαν λόγω των επιπτώσεων στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλίας από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου του 2023. Πρόκειται, ειδικότερα, για περιπτώσεις επιχειρήσεων που υπέστησαν οικονομικές απώλειες ως έμμεση συνέπεια των ανωτέρω φαινομένων.

Έτσι, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αλιείας και της εμπορίας αλιευμάτων σε περιοχές που επλήγησαν λόγω των επιπτώσεων στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλίας, εντάσσονται στο ειδικό σχήμα στήριξης, με τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων να προσδιορίζονται αναλυτικά στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β΄2549). 

Συγκεκριμένα, οι ΚΑΔ είναι: 03 Αλιεία και υδατοκαλλιέργεια, 10.2 Επεξεργασία και συντήρηση ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων, 46.11.11.07 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ψαριών, ζώντων και γόνου, 46.17.11.27 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων, μη ζώντων, 46.38.1 Χονδρικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων, 47.23 Λιανικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων σε εξειδικευμένα καταστήματα, 47.91.15 Λιανικό εμπόριο ψαριών, οστρακοειδών και μαλακίων, με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, και 47.99.15 Άλλο λιανικό εμπόριο ψαριών, οστρακοειδών και μαλακίων εκτός καταστημάτων, υπαίθριων πάγκων ή αγορών.

Οι επιχειρήσεις στους τομείς της αλιείας και της εμπορίας αλιευμάτων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο ειδικό σχήμα στήριξης.

Διευκρινίζεται ότι το σχήμα ενίσχυσης θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Την πρώτη φάση που αφορά την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τη δεύτερη φάση η οποία θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. 

Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο καθεστώς ενίσχυσης, οι περαιτέρω λεπτομέρειες για τη μορφή της ενίσχυσης, το ύψος, η μεθοδολογία προσδιορισμού και η ένταση της ενίσχυσης, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία υποβολής αίτησης, τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά, η διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων και κάθε άλλο συναφές ζήτημα θα καθοριστούν στη δεύτερη φάση, με επόμενη απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα παραμείνει ανοιχτή ως την 31η Μαΐου 2024.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις