Πολλές ακυρώσεις στις παραγγελίες τρακτέρ στις ΗΠΑ!

Η πρόσφατη πτώση των τιμών βασικών αγροτικών προϊόντων, όπως το καλαμπόκι και η σόγια, έχει προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση στον τομέα του αγροτικού εξοπλισμού στις ΗΠΑ. Οι αντιπρόσωποι πωλήσεων αντιμετωπίζουν πλέον ένα σημαντικό πλεόνασμα απούλητων τρακτέρ και άλλων γεωργικών μηχανημάτων, καθώς οι αγρότες αναβάλλουν τις αγορές λόγω των μειωμένων εισοδημάτων τους.

Αυτή η επιβράδυνση της αγοράς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την άνθηση που γνώρισε ο κλάδος το 2022, όταν η υψηλή ζήτηση και η ομοσπονδιακή στήριξη ώθησαν τις πωλήσεις σε επίπεδα ρεκόρ. Κατασκευαστές όπως η Deere και η CNH Industrial αγωνίζονται τώρα να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, με τις προβλέψεις για τις πωλήσεις να είναι δυσοίωνες για το υπόλοιπο του έτους.

Οι αντιπρόσωποι, από την πλευρά τους, καταφεύγουν σε διάφορες τακτικές για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Εκπτώσεις, ακυρώσεις νέων παραγγελιών, ακόμη και δημοπρασίες εξοπλισμού σε μειωμένες τιμές είναι μερικά από τα μέτρα που λαμβάνονται για να μειωθεί το απόθεμα.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για τον κλάδο του αγροτικού εξοπλισμού, καθώς οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και τα υψηλά επιτόκια συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στους αγρότες. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η αγορά και αν θα βρεθούν βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση του πλεονάσματος εξοπλισμού.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις