Συγκροτήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού

Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά το νεοσυσυσταθέν Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού υπό την προεδρία του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυρίδωνα Κίντζιου και με τη συμμετοχή της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη καθώς και όλων των διακριμένων εκπροσώπων οινικών και τουριστικών φορέων και οργανώσεων που συμμετέχουν στο Συμβούλιο όπως αυτό ορίστηκε με την 5604/29.03.2024 απόφαση της Υπουργού Τουρισμού με θέμα «Συγκρότηση Συμβουλίου Oινοτουρισμού του άρθρου 5Α του Ν. 4582/2018 (Α’ 208)». Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο «Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων» (ΚΕΟΣΟΕ), ο οποίος αποτελεί σε ανώτατο επίπεδο τον φορέα της συλλογικής εκπροσώπησης των Συνεταιρισμένων Ελλήνων αμπελουργών, θεωρεί σημαντική τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού θεωρώντας πως θα συμβάλλει στην ανάπτυξη σχεδίου προώθησης για την ανάπτυξη του Οινοτουρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με πολλαπλά οφέλη για τις οινοπαραγωγικές συνεταιριστικές οργανώσεις. Εκφράζει θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού που με μακρόπνοες προσπάθειες κατόρθωσαν να συγκροτηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, «Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού».

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή του για την έως τώρα συμμετοχή, αλλά κυρίως για την επιλογή της Μαργαρίτας Ικαρίου ως τακτικού μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού, καθώς εκπροσωπεί την ΚΕΟΣΟΕ από το 2017 στην «Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού» ως ορισμένη εκπρόσωπος του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, στον οποίο στελεχώνει το τμήμα Marketing και Επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις