Βιολογικά Προϊόντα: Σφοδρές αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις υπουργού

Σφοδρή διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ελευθέριου Αυγενάκη, και των Αυτοδιαχειριηόμενων Φορέων Αττικής και Θεσσαλονίκης για τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων.

Σε συνέντευξη του κ. Αυγενάκη στο ραδιόφωνο στις 3/5/2024, όπου δήλωσε ότι "βρήκαν τα περισσότερα «μαϊμού» προϊόντα" στις αγορές αυτές. Ο Υπουργός ανέφερε επίσης 167 περιπτώσεις παραβιάσεων που δεν οδήγησαν σε κυρώσεις.

Οι φορείς αντέδρασαν έντονα, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη ψευδείς και συκοφαντικές. Υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι από διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι δεν έχουν εντοπίσει σημαντικές παραβάσεις. Αμφισβητούν επίσης τους ισχυρισμούς του κ. Αυγενάκη για τις 167 περιπτώσεις.

Οι φορείς ζητούν από τον κ. Αυγενάκη να ανακαλέσει τις δηλώσεις του, να αποκαταστήσει την φήμη των αγορών και να ενισχύσει τους ελέγχους. Ζητούν επίσης συνάντηση με τον Υπουργό για να συζητήσουν το θέμα και να βελτιώσουν το θεσμικό πλαίσιο για τις αγορές βιολογικών προϊόντων.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις