QatarEnergy και Koch Fertilizer υπογράφουν 15ετή συμφωνία προμήθειας ουρίας

Η QatarEnergy, η εθνική εταιρεία ενέργειας του Κατάρ, υπέγραψε 15ετή συμφωνία προμήθειας ουρίας με την Koch Fertilizer, μια αμερικανική εταιρεία παραγωγής και προμηθευτή λιπασμάτων. 

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η QatarEnergy θα προμηθεύει περίπου 740.000 τόνους κοκκοποιημένης ουρίας Κατάρ ετησίως στην Koch Fertilizer, η οποία θα την διαθέτει στον αγροτικό τομέα των ΗΠΑ και σε άλλες αγορές. Η συμφωνία τίθεται σε ισχύ τον Ιούλιο του 2024.

Η κοκκοποιημένη ουρία αποτελεί ένα σημαντικό λίπασμα αζώτου που χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια ποικίλων καλλιεργειών. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της QatarEnergy στην αγορά λιπασμάτων των ΗΠΑ και να διασφαλίσει την παροχή ουρίας υψηλής ποιότητας στους Αμερικανούς αγρότες.

Η Qatar Fertilizer Company (QAFCO), θυγατρική της QatarEnergy, παράγει περίπου 6,6 εκατομμύρια τόνους κοκκώδους ουρίας ετησίως, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς ουρίας στον κόσμο. Η συμφωνία με την Koch Fertilizer αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή και τις εξαγωγές ουρίας της QAFCO.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις