Σοβαρά προβλήματα στην Ιεράπετρα από την έλλειψη εργατικών χεριών

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η έλλειψη των εργατών γης στο νησί της Κρήτης.

Πολλοί είναι οι παραγωγοί που δεν βρίσκουν εργατικά χέρια να μαζέψουν τις παραγωγές τους με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να παραμένουν ασυγκόμιστες.

Με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας καλεί τη κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μονόδρομο η άμεση διαδικασία μετακλήσεων εργατών γης από τρίτες χώρες”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

"Για το πολύπαθο θέμα των εργατών γης, ενημερώνουμε τους αγρότες ότι είναι πλέον μονόδρομος και επιτακτική ανάγκη να πράξουν άμεσα διαδικασία μετακλήσεων από τρίτες χώρες.

Τα στοιχεία έως τώρα δείχνουν ότι το πρόβλημα διαρκώς οξύνεται και η έλλειψη εργατικού δυναμικού έχει σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του ημερομίσθιου αλλά κυρίως την σημαντική μείωση στην ποιότητα εργασίας, για διαφόρους λόγους.

Ο κάθε αγρότης, για την επίλυση αυτού θέματος, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να εκμεταλλευτεί τις θέσεις εργασίας που δικαιούται (βάσει ΟΣΔΕ) ώστε να προβεί στην διαδικασία μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες, άμεσα.

Με δεδομένο ότι η γραφειοκρατικές διαδικασίες υφίστανται και είναι χρονοβόρες, καλούμε τους παραγωγούς να πράξουν έγκαιρα αυτή την ενέργεια ώστε και οι Υπηρεσίες να διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο επεξεργασίας του μεγάλου όγκου αιτημάτων.

Σχετικά με το ζήτημα στέγασης, γνωρίζουμε ότι είναι ένα ¨αγκάθι¨ για την περιοχή μας και ενημερώνουμε ότι είμαστε σε συνεννόηση με το ΥπΑΑΤ ώστε να ξεπεραστούν τα ζητήματα πολεοδομικής φύσεως για την εγκατάσταση έτοιμων οικίσκων στον χώρο της εργασίας.

Τέλος, παροτρύνουμε τους αγρότες να επιλέξουν εργάτες γης για την διαδικασία μετάκλησης από άλλες χώρες, νέες για την περιοχή μας και αυτό για ευνόητους λόγους.

Με όλα τα παραπάνω, η πιθανότητα θα βελτιωθεί η κατάσταση στην νέα καλλιεργητική περίοδο είναι μεγάλη, με προτεραιότητα την βελτίωση στην ποιότητα εργασίας όπου θα επιφέρει και μείωση στο τελικό κόστος εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες απευθυνθείτε άμεσά στα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας". 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις