Αγρότης διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας επειδή "πάτησε" 28χρόνο με το τρακτέρ του

Σε κλίμα έντασης οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στα Δικαστήρια του Βόλου, ο 53χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης 28 Μαϊου, στο Μ. Περιβολάκι του Δήμου Ρήγα Φεραίου γιατί τραυμάτισε με αγροτικό μηχάνημα (τρακτέρ) έναν 28χρονο συγχωριανό του, με αφορμή κτηματικές διαφορές.

Στον 53χρονο επιτέθηκε ομάδα συγχωριανών του, που ανέμεναν την προσαγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου για να τον αποδοκιμάσουν για την πράξη του. 

Εναντίον του, η Εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς φέρεται να κινήθηκε απειλητικά και εναντίον του μεγαλύτερου αδερφού του 28χρονου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της 28ης Μαϊου, στο χωράφι των δύο αδερφών που βρίσκεται κοντά σε αγροτική έκταση που ανήκει στον 53χρονο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, κ. Σούρλα, οι εντολείς του είχαν νοικιάσει νόμιμα το χωράφι αυτό, το οποίο παλιότερα καλλιεργούσε ο δράστης, αλλά ο ιδιοκτήτης του δεν θέλησε να συνεχίσει να του το νοικιάζει. 

Όταν συνάντησε τα δύο αδέρφια άρχισε να τα υβρίζει και στην συνέχεια, ανέβηκε το τρακτέρ του και επιχείρησε να τους παρασύρει με αυτό. Ο μεγαλύτερος αδερφός κατάφερε να ξεφύγει, όχι όμως και ο 28χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ο κατηγορούμενος μέσω των δικηγόρων του πάντως, ισχυρίζεται πως είναι υπεύθυνος για σωματική βλάβη από αμέλεια, ενώ υποστηρίζει πως τα δύο αδέρφια είναι εκείνα που τον απείλησαν κατά τον διαπληκτισμό μεταξύ τους, καθώς και ότι ο ίδιος βοήθησε στον απεγκλωβισμό του 28χρονου και κάλεσε Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Πηγή: ertnews.gr
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις