Οι μουσώνες θα ορίσουν τις ινδικές εξαγωγές ζάχαρης

Η Ινδία μπορεί να επιτρέψει τις εξαγωγές ζάχαρης μετά την αξιολόγηση της τελικής σποράς ζαχαροκάλαμου και της παραγωγής την περίοδο 2024-25, καθώς ο μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως μετά τη Βραζιλία αναμένει χαμηλότερη παραγωγή ζάχαρης κατά 30 εκατομμύρια τόνους την επόμενη περίοδο, δήλωσαν πηγές. 

Για την τρέχουσα περίοδο 2023-24 που λήγει τον Σεπτέμβριο, η παραγωγή ζάχαρης έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 31,5 εκατ. τόνους, με την τελική παραγωγή να είναι πιθανό να αγγίξει τους 31,8 εκατ. τόνους, καθώς τα εργοστάσια στο Ταμίλ Ναντού και την Καρνατάκα ολοκληρώνουν τη σύνθλιψη, πρόσθεσαν οι πηγές.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα The Economic Times.

Πέρυσι, η Ινδία παρήγαγε 32,8 εκατομμύρια τόνους ζάχαρης.

Η παραγωγή ζάχαρης την περίοδο 2024-25 εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερη στους 30 εκατομμύρια τόνους λόγω της χαμηλότερης σποράς στην Καρνατάκα, σύμφωνα με την εκτίμηση του εμπορίου, προσθέτουν οι πηγές.

«Η βιομηχανία έχει ζητήσει εξαγωγές 1 εκατ. τόνων ζάχαρης. Δεδομένου ότι αναμένουμε χαμηλότερη παραγωγή ζάχαρης το επόμενο έτος και απαιτούνται αποθέματα για την παραγωγή αιθανόλης, η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει διαθέσιμο απόθεμα για την εγχώρια κατανάλωση καθώς και για την αιθανόλη", δήλωσε μία από τις πηγές. - Οι εξαγωγές μπορούν να επιτραπούν εάν υπάρχει πλεονάζον απόθεμα».

Επί του παρόντος, υπάρχουν περιορισμοί στις εξαγωγές ζάχαρης.

Οι πηγές δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την κατάσταση της παραγωγής ζάχαρης μετά τον Ιούλιο, μόλις εξαπλωθούν οι μουσώνες και γίνουν διαθέσιμα τα τελικά στοιχεία για τη σπορά ζαχαροκάλαμου.

Η Ινδία εξάγει τη ζάχαρη κυρίως σε γειτονικές χώρες όπως το Μπαγκλαντές, η Σρι Λάνκα και η Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις