Euronext: Αυξάνονται οι τιμές στο σκληρό σιτάρι

Σημαντική άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές του σκληρού σιταριού στο χρηματιστήριο Euronext, αγγίζοντας νέα υψηλά. Σύμφωνα με στοιχεία από το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης EDW-DPAR, που λήγει τον Δεκέμβριο, η τιμή εκτινάσσεται στα 245,50 ευρώ ανά τόνο, σημειώνοντας άνοδο 1,50 ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Η άνοδος οφείλεται σε συνδυασμό παραγόντων, όπως η μείωση των προβλέψεων για την παραγωγή στην Ευρώπη λόγω ξηρασίας, η αυξημένη ζήτηση από αγορές όπως η Κίνα και η αβεβαιότητα που επικρατεί στο διεθνές εμπόριο σιτηρών εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ενδιαφέρον για το συμβόλαιο παραμένει υψηλό, με 1.234 συμβόλαια να διαπραγματεύονται την Πέμπτη και το ανοιχτό ενδιαφέρον να ανέρχεται στα 5.678 συμβόλαια.

Στο γράφημα της ιστορίας τιμών, η τάση είναι ανοδική τους τελευταίους μήνες, με σταδιακή άνοδο από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές του σκληρού σιταριού ενδέχεται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία στο άμεσο μέλλον, λόγω των παραπάνω πιέσεων.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις