Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) Δήμου Ιεράπετρας: Συμμετοχή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας (ΕΑΣΙ) συμμετείχε ενεργά στην παρουσίαση της πρώτης φάσης της μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) Δήμου Ιεράπετρας, η οποία έλαβε χώρα στην Ιεράπετρα στις 30 Μαΐου 2024. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία GAIA A.E. Μελετών, η οποία έχει αναλάβει την συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που σχετίζονται με την περιοχή.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας αναφέρει:

Παρουσιάστηκε στην Ιεράπετρα η πρώτη φάση της μελέτη για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ)  Δήμου Ιεράπετρας την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024. Η  παρουσίαση έγινε από την εταιρεία GAIA A.E. Μελετών, η οποία έχει αναλάβει και την συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων που σχετίζονται με τα γεωγραφικά, κοινωνικά, κ.α. δεδομένα της Ιεράπετρας

 

Ως Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας παρευρεθήκαμε στην παρουσίαση των Σεναρίων Ανάπτυξης για τις επόμενες δεκαετίες καθώς για εμάς αυτό το θέμα είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας.

 

Υπενθυμίζουμε ότι παθογένειες στον πρώτο σχεδιασμό του ΣΧΟΑΠ Ιεράπετρας ήταν πολλές φορές η αιτία για τον αποκλεισμό στην εγκατάσταση νέων θερμοκηπιακών μονάδων.

 

Για το λόγο αυτό καλούμε ΟΛΟΥΣ τους αγρότες ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις με ζητήματα που έχουν προκύψει στην χωρομέτρηση νέων θερμοκηπίων (κ.α.) κατά την προηγούμενη δεκαπενταετία.(2009-2024).

 

Είναι ευκαιρία να διορθωθούν σήμερα αυτά τα σημεία ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε άμεσά στα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις