Ξεκίνησε η συγκομιδή σιταριού στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την Εθνική Γεωργική Στατιστική Υπηρεσία (NASS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, μέχρι τις 2 Ιουνίου, η σοδειά χειμερινού σιταριού είχε συγκομιστεί από το 6% της έκτασης.

Η κατάσταση των καλλιεργειών χειμερινού σιταριού βελτιώθηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το ποσοστό των καλλιεργειών σε άριστη έως καλή κατάσταση αυξήθηκε στο 49% (48% μια εβδομάδα νωρίτερα και 36% πριν από ένα χρόνο).

Παράλληλα, οι αγρότες των ΗΠΑ ολοκληρώνουν τη σπορά καλαμποκιού και εαρινού σιταριού.

Μέχρι τις 2 Ιουνίου, το 91% της έκτασης-στόχου είχε σπαρθεί με καλαμπόκι. Τα ποσοστά σποράς καλαμποκιού είναι χαμηλότερα του μέσου όρου. Την ίδια ημερομηνία πέρυσι είχε σπαρθεί το 95% του σχεδίου, ενώ κατά μέσο όρο την τελευταία πενταετία το 89%.

Το ανοιξιάτικο σιτάρι είχε σπαρθεί στο 94% της προβλεπόμενης έκτασης. Το ποσοστό σποράς σιταριού είναι πάνω από το μέσο όρο. Την ίδια ημερομηνία πέρυσι είχε σπαρθεί το 91% του σχεδίου, κατά μέσο όρο για τα τελευταία πέντε χρόνια - 90%. Η κατάσταση των καλλιεργειών ανοιξιάτικου σιταριού είναι καλύτερη από πέρυσι. Το ποσοστό των καλλιεργειών σε άριστη και καλή κατάσταση ανέρχεται σε 74% (64% πριν από ένα χρόνο).
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις