Cristal Union: Ρεκόρ κέρδη λόγω των υψηλών τιμών της ζάχαρης

Την Τρίτη, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ζάχαρης στη Γαλλία, η Cristal Union, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ρεκόρ ύψους 307 εκατομμυρίων ευρώ (334 εκατομμύρια δολάρια) για το οικονομικό έτος 2023/24, αυξημένα κατά 72% από τα 179 εκατομμύρια που είχαν αναφερθεί ένα χρόνο νωρίτερα, βοηθούμενη από τις υψηλές τιμές της ζάχαρης.

Αυτό αναφέρει το MarketScreener.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20% σε 2,8 δισ. ευρώ για το έτος που έληξε στις 31 Ιανουαρίου, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 50% σε 432 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο συνεταιριστικός όμιλος.

«Ο όμιλος μπόρεσε να επωφεληθεί από τη δυναμική αγορά ζάχαρης και τις ικανοποιητικές αποδόσεις ζαχαρότευτλων, παρά τη μείωση των εκτάσεων (-2%) και τις ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Άλλοι ευρωπαϊκοί όμιλοι ζάχαρης και αιθανόλης, μεταξύ των οποίων ο μεγαλύτερος παραγωγός Tereos της Γαλλίας και η γερμανική Suedzucker, ανακοίνωσαν επίσης ισχυρά κέρδη κατά το περασμένο οικονομικό έτος, καθώς επωφελήθηκαν από την άνοδο των τιμών σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις