Η Κίνα έχει συγκομίσει πάνω από το μισό χειμερινό σιτάρι

Μέχρι την Τετάρτη, η Κίνα είχε συγκομίσει το 57% του χειμερινού σιταριού της, ξεπερνώντας το περσινό όριο κατά δύο έως τρεις ημέρες και ενισχύοντας την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας.

Συνολικά 12,67 εκατομμύρια εκτάρια χειμερινού σιταριού είχαν ήδη συγκομιστεί, δήλωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων.

Η συγκομιδή σιταριού στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας και στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, δύο αγροτικές δυνάμεις, έχει ολοκληρωθεί, ενώ η συγκομιδή στις επαρχίες Τζιανγκσού, Σαντόνγκ, Σανξί και Χεμπέι θα επιταχυνθεί σύντομα σε πλήρη εξέλιξη.

Παρέχονται διάφορες μορφές στήριξης για τη διευκόλυνση της συγκομιδής σιταριού, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πιο αποδοτικών, μεγάλης κλίμακας θεριζοαλωνιστικών μηχανών σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο καιρός θα είναι κατάλληλος για τη συγκομιδή και την ξήρανση των καλλιεργειών τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Κίνας.

Παραδοσιακά, η θερινή συγκομιδή εκτείνεται από τον Μάιο έως τα τέλη Ιουνίου στην Κίνα κάθε χρόνο, με το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να επικεντρώνεται στη συγκομιδή του χειμερινού σιταριού, μιας βασικής καλλιέργειας σιτηρών, και της ελαιοκράμβης.

Η παραγωγή σιτηρών της Κίνας αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση σε υψηλό ρεκόρ 695,41 εκατομμυρίων τόνων το 2023, το οποίο ήταν το ένατο συνεχόμενο έτος που η χώρα ανέφερε συγκομιδή σιτηρών άνω των 650 εκατομμυρίων τόνων.

Για να ενθαρρύνει τους αγρότες να καλλιεργούν σιτηρά, η κεντρική κυβέρνηση αύξησε τις ελάχιστες τιμές αγοράς σιταριού και ρυζιού το 2023 και βελτίωσε τις πολιτικές επιδότησης σιτηρών για τους αγρότες καλαμποκιού και σόγιας.

«Θα βελτιώσουμε τα συστήματα για την παραγωγή, αποθήκευση και επεξεργασία σιτηρών και θα λάβουμε ολοκληρωμένα μέτρα για την εδραίωση των θεμελίων της επισιτιστικής ασφάλειας», αναφέρεται στην έκθεση εργασίας της κυβέρνησης για το 2024.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις