Συστήνεται Επιτροπή για την Αντιμετώπιση Επιθετικών Αδέσποτων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Συνεδρίασε για πρώτη φορά, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στα  ζώα με επιθετική συμπεριφορά που  αποδεδειγμένα (με ιατρική βεβαίωση) έχουν επιτεθεί σε άνθρωπο. Σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος με τη σύμφωνη γνώμη κτηνιάτρου και επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων, θα προχωρήσουν σε μία σειρά ενεργειών ώστε να κατατάξουν ένα ζώο στην κατηγορία των επικίνδυνων ζώων  ή μη.

 Αφού συνεκτιμηθεί η κατάσταση σε σχέση με την επικινδυνότητα ή όχι του ζώου θα δρομολογηθούν οι ανάλογες ενέργειες για την απομόνωση του ώστε να μη δημιουργηθεί αγέλη ή και άλλες περαιτέρω κινήσεις που ενδεχομένως αποφασιστούν.

«Πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τα αδέσποτα, που χρειάζονται την φροντίδα όλων μας αλλά πρέπει να προστατευθούν οι άνθρωποι και τα άλλα ζώα από περιπτώσεις επιθετικών ζώων. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του έχει προσφέρει τα μέγιστα για την ευζωία των αδέσποτων και συνεχίζει να προσφέρει παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε πολλά και διαφορετικά πεδία. Δυστυχώς η κατάσταση στο Δήμο μας, σε ότι αφορά τα αδέσποτα είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να σκεφτούμε όλοι τη δίκη μας ευθύνη σε ό,τι αφορά την αύξηση του αριθμού τους και πως εμείς τους συμπεριφερόμαστε. Ως Δημοτική Αρχή με σταθερά βήματα προσπαθούμε υπεύθυνα να κάνουμε αυτό που χρειάζεται ώστε σταδιακά η εικόνα με τα αδέσποτα στο Δήμο μας να βελτιώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος έχει αναθέσει την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για τη διαχείριση των αδέσποτων και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το μελετητικό γραφείο το οποίο θα ενημερώσει την Επιτροπή Παρακολούθησης για το περιεχόμενο του, προκειμένου να ολοκληρωθεί μετά την αναγκαία διαβούλευση.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις