Τιμές ουρίας: Αύξηση στα $303/τόνο FOB

 Οι τιμές της ουρίας σημείωσαν άνοδο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με τους Ιρανούς παραγωγούς να ανακοινώνουν μέση επίσημη τιμή στα 303 δολάρια τον τόνο FOB Ιράν χύμα, σημειώνοντας αύξηση 18 δολαρίων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αύξηση οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως οι αυξημένες πιέσεις στην κατανάλωση φυσικού αερίου στο δίκτυο, οι οποίες οδήγησαν σε διακυμάνσεις στην προσφορά. Ορισμένοι παραγωγοί ανέφεραν επίσης τις υψηλές θερμοκρασίες ως λόγο για την άνοδο, καθώς χρησιμοποιείται περισσότερο αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, εργοστάσια λιπασμάτων στην Αίγυπτο αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά λόγω προβλημάτων στην παροχή φυσικού αερίου. Η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί σταδιακά από την Πέμπτη, ωστόσο η άνοδος στις τιμές της ουρίας ενδέχεται να επηρεάσει περαιτέρω την αγορά.

Στο μεταξύ, η Khorasan Petrochemical Company (KHPC) προσφέρει ουρία συσκευασμένη σε σάκους των 50 kg στην τιμή των 350 δολαρίων τον τόνο FOB στο λιμάνι Bandar Abbas. Η Shiraz Petrochemical Company διαθέτει κοκκώδες ουρία στις αγορές της Τουρκίας, της Αρμενίας, του Πακιστάν, του Κουβέιτ και της Ιορδανίας στα 300 δολάρια τον τόνο FCA Shiraz και στην ιρακινή αγορά στα 330 δολάρια τον τόνο FCA Shiraz σε big bags. Για τους ιρακινούς αγοραστές, η εταιρεία προσφέρει την ουρία σε σάκους των 50 kg στα 330 δολάρια τον τόνο FCA Shiraz.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις