ΠΟΓΕΔΥ:  Καταγγέλλει την υποβάθμιση των γεωτεχνικών υπηρεσιών στο Νότιο Αιγαίο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Υπαλλήλων Δημοσίου (ΠΟΓΕΔΥ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την πρόταση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία υποβαθμίζει τις γεωτεχνικές δομές και θέτει σε κίνδυνο την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και τη δημόσια υγεία.

Απάντηση της ΠΟΓΕΔΥ στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την τροποποίηση οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – μια βόμβα στα θεμέλια της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και της δημόσιας υγείας:

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επαναφέροντας τις πιο σκληρές μνημονιακές πρακτικές και με ξεκάθαρη στόχευση την μείωση του ελεγκτικού έργου του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών προχωρά σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας υποβαθμίζοντας τις γεωτεχνικές δομές και βάζει βόμβα στα θεμέλια της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, αλλά της Δημόσιας Υγείας. Ισχυρίζεται ότι εξοικονομεί έτσι κάποιες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, αλλά ταυτόχρονα δεν αναφέρει ότι δημιουργεί αντικίνητρα για στελέχωση των ακριτικών νησιών με υπαλλήλους αφήνοντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους χωρίς τις υπηρεσίες των γεωτεχνικών υπαλλήλων. Δεν αναφέρει ότι εξαφανίζει υπηρεσίες και θέτει με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και την πρωτογενή παραγωγή.

Πρέπει να καταλάβει ο κύριος Περιφερειάρχης ότι ο τουρισμός δεν είναι το μόνο προϊόν που παράγει η περιφέρειά του. Η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή με τα ιδιαίτερα και ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρειά του και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της.

Πρέπει επίσης να καταλάβει ο κύριος Περιφερειάρχης ότι οι πολίτες της περιφέρειάς του, αλλά και τα εκατομμύρια των τουριστών δικαιούνται να καταναλώνουν ασφαλή και ελεγμένα τρόφιμα. Είναι απορίας άξιο ποιος θα πραγματοποιεί τους ελέγχους στην αγορά και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα των τροφίμων, όταν και ο ΕΦΕΤ δεν διαθέτει διοικητική δομή στην περιοχή.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να αποσύρει άμεσα την πρόταση για τροποποίηση του Οργανισμού και να δρομολογήσει τις διαδικασίες για πρόσληψηγεωτεχνικού προσωπικού, ως οφείλει. Επίσης τον καλούμε να ξεχάσει οποιαδήποτε σκέψη για ανάθεση ελεγκτικού έργου σε ιδιώτες,

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις