Ζάχαρη: Πλεόνασμα 5,5 εκατ. τόνων στην παγκόσμια αγορά την επόμενη περίοδο

Η παγκόσμια αγορά ζάχαρης είναι σε πορεία να καταγράψει πλεόνασμα 5,5 εκατομμυρίων τόνων κατά την επερχόμενη περίοδο 2024/25 (Οκτώβριος-Σεπτέμβριος), εν μέσω των αυξήσεων της παραγωγής σε βασικές περιοχές, δήλωσε η εταιρεία εμπορίας και υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας Czarnikow (CZ).

Η εταιρεία αναμένει ότι η παραγωγή ζάχαρης θα φθάσει τα 186,5 εκατομμύρια τόνους την επόμενη περίοδο, μειωμένη κατά 0,9 εκατομμύρια τόνους από την προηγούμενη εκτίμησή της, αλλά εξακολουθεί να είναι η δεύτερη υψηλότερη στην ιστορία, εν μέσω ρεκόρ παραγωγής στην κορυφαία παραγωγό Βραζιλία και ανάκαμψης στην ΕΕ και την Ταϊλάνδη.

Αναμένει ότι η παγκόσμια κατανάλωση ζάχαρης θα ξεπεράσει τους 180 εκατ. τόνους το 2024/25, μειωμένη κατά 1 εκατ. τόνους από την προηγούμενη εκτίμησή της, αλλά σύμφωνα με τη συνεχή αύξηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια χάρη στη συνεχιζόμενη αύξηση του πληθυσμού.

Οι παγκόσμιες προμήθειες ζάχαρης είναι σχετικά περιορισμένες επί του παρόντος. Ο Διεθνής Οργανισμός Ζάχαρης αύξησε πρόσφατα την πρόβλεψή του για το έλλειμμα ζάχαρης για την τρέχουσα περίοδο 2023/24 σε 2,954 εκατομμύρια τόνους.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις