Ο νομός Ηρακλείου παρήγαγε το 16,9% της συνολικής παραγωγής ελαιολάδου το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με τη παραγωγή να ανέρχεται στους 41.161 τόνους.
Επίσης, σε επίπεδο Περιφέρειας στην πρώτη θέση βρίσκεται αυτή της Κρήτης η οποία έχει παραγωγή 78.500 τόνων (32% της ελληνικής παραγωγής), ενώ ακολουθούν οι Περιφέρειες Πελοποννήσου με παραγωγή 76.130 τόνους (31% της ελληνικής παραγωγής) και Δυτικής Ελλάδας με παραγωγή 35.647 τόνους ( 14,5% της συνολικής παραγωγής).
Η Μεσσηνία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με παραγωγή 40.616 τόνων και ακολουθεί η Λακωνία με 23.611 τόνους (9,6% της συνολικής παραγωγής), η Ηλεία με 21.000 τόνους (8,6%), τα Χανιά με 17.327 τόνους (7,1% ), η Αχαΐα με 12.852 τόνους (5,2%), το Λασίθι με 12.128 τόνους (4,9%), το Ρέθυμνο με 7,585 τόνους 2,7% και η Καβάλα με 6.352 τόνους (2,6%).
Τη ίδια χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρήγαγε 42.692 τόνους μούστου για κρασί και βρέθηκε στην πρώτη θέση της σχετικής κλίμακας ακολουθούμενη από τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας που παρήγαγε 40.413 τόνους μούστου και Περιφέρειας Πελοποννήσου που παρήγαγε 36.531 τόνους μούστου.
Σε επίπεδο νομού η Αχαΐα παρήγαγε 29.824 τόνους μούστου, η Βοιωτία 28.573 τόνους, η Κορινθία 16.425, η Ηλεία 10.431, η Πέλλα 9.259 η Λάρισα 8.488 και η Μεσσηνία 7.354 τόνους μούτσου.
Αναλυτικά η παραγωγή ελαιόλαδου και μούστου το 2022 ανά περιφερειακή ενότητα και Περιφέρεια παρουσιάζονται στον πίνακα: