Η Ελλάδα απέκτησε το πρώτο επισκέψιμο τυροκομείο

Η Τυροκομική μονάδα Ιωάννη Σταθώρη στην Ιερισσό της Χαλκιδικής πήρε το πρώτο σήμα επισκέψιμου τυροκομείου στην Ελλάδα.

Μετά την καταγραφή στο Guinness Word Reports του μεγαλύτερου κατσικίσιου τυριού στον κόσμο, σειρά έχει η χορήγηση σήματος επισκέψιμου τυροκομείου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στην τυροκομική μονάδα του Ιωάννη Σταθώρη, λοιπόν, χορηγήθηκε το πρώτο σήμα επισκέψιμου τυροκομείου στην Ελλάδα, μετά και από την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού καθώς πληροί τις προϋποθέσεις των άρθρων 2 και 3 της Κ.Υ.Α. με αριθμό 24283/28-12-2023 (Β’ 7470/2023,διορθ. Σφάλμ. Β’ 200/2024).

Αν βρεθείτε εκεί, μπορείτε πλέον να ξεναγηθείτε στο χώρο του τυροκομείου, παρακολουθώντας την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων ζωντανά, μέσα σε ειδικό χώρο που έχει σχεδιαστεί, χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια της παραγωγικής διαδικασίας.  

Μπορείτε να παρακολουθήσετε από την παραλαβή του φρέσκου γάλακτος, την πήξη του τυροπήγματος, την δημιουργία του τυριού, μέχρι την τελική συσκευασία του προϊόντος. Ακολουθεί μία παρουσίαση της ιστορίας του τυροκομείου και αφού ενημερωθείτε για όλη την γκάμα των προϊόντων, έχετε την ευκαιρία στην νέα έκθεση των προϊόντων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, να γευτείτε τα προϊόντα του τυροκομείου, όπως το φημισμένο κατσικίσιο τυρί ΠΕΤΡΩΤΟ, το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ από αιγοπρόβειο γάλα αλλά και τα κίτρινα αιγοπρόβεια τυριά όπως η ΡΙΓΑΝΑΤΗ γραβιέρα, το ΑΓΙΟΤΥΡΙ κ.ά.

Η γευσιγνωσία των προϊόντων συνδυάζεται με την ενημέρωση για τα διάφορα τοπικά εδέσματα και φυσικά με συνοδεία φρέσκιας μπύρας από την πρώτη μικροζυθοποιεία της Χαλκιδικής, SEVEN SEALS. 

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις