Η ΕΕ μείωσε τις προβλέψεις της για τις αποδόσεις ζαχαρότευτλων στη συγκομιδή του 2024

Η υπηρεσία παρακολούθησης καλλιεργειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης MARS μείωσε την πρόβλεψή της για τις αποδόσεις για το 2024 για όλες σχεδόν τις καλλιέργειες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ζαχαρότευτλων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια των εργασιών στον αγρό.

Ειδικότερα, στις χώρες της Μπενελούξ, τη δυτική Γερμανία, τη βορειοανατολική Γαλλία και τη βόρεια Ιταλία, υπάρχει υπερβολική υγρασία στο έδαφος, η οποία επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη και την εξέλιξη των καλλιεργειών, σύμφωνα με το δελτίο της υπηρεσίας παρακολούθησης MARS.

Η πρόβλεψη για τη μέση απόδοση ζαχαρότευτλων για το 2024 μειώθηκε στους 74,4 τόνους/εκτάριο από 75,4 τόνους/εκτάριο που εκτιμήθηκε τον Μάιο, αλλά εξακολουθεί να παραμένει πάνω από τον μέσο όρο πενταετίας των 73,2 τόνων/εκτάριο.

Οι προβλέψεις για την απόδοση των ζαχαρότευτλων μειώθηκαν στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και τη Ρουμανία.

Στη Γαλλία, η πρόβλεψη για τις αποδόσεις ζαχαρότευτλων μειώθηκε στους 82 τόνους/εκτάριο από 84,5 τόνους/εκτάριο τον Μάιο, αν και εξακολουθεί να παραμένει πάνω από τον πενταετή μέσο όρο των 78,8 τόνων/εκτάριο.

Στη Γερμανία, οι αποδόσεις ζαχαρότευτλων εκτιμώνται σήμερα σε 74,7 τόνους/εκτάριο, μειωμένες από 75,5 τόνους/εκτάριο τον Μάιο και τον μέσο όρο πενταετίας 75,9 τόνων/εκτάριο.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις