Λέρος: Κήρυξη έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

Λόγω σοβαρών φαινομένων λειψυδρίας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε τη Λέρο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα. Η απόφαση, που τέθηκε σε ισχύ άμεσα, λαμβάνεται με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης και την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί η έλλειψη νερού στο νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η λειψυδρία στη Λέρο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και την ομαλή λειτουργία των βασικών υποδομών.

Η κήρυξη της έκτακτης ανάγκης θα διευκολύνει την υλοποίηση άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης, όπως η αύξηση της υδροδότησης από υδροφόρα οχήματα, η αυστηρή τήρηση των ωραρίων άρδευσης και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθολογική χρήση του νερού.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης και θα προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που τυχόν προκύψουν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις