Ρωσία: Οι χώρες BRICS υποστηρίζουν την ιδέα της ανταλλαγής σιτηρών

Η ομάδα των χωρών BRICS υποστήριξε μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ανταλλαγής σιτηρών, δήλωσε την Παρασκευή η Ρωσίδα υπουργός Γεωργίας Οξάνα Λουτ.

Το ανταλλακτήριο θα επιτρέπει στους αγοραστές να αγοράζουν απευθείας από τους παραγωγούς και έχει υποστηριχθεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ενόψει της συνόδου κορυφής των BRICS που θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία τον Οκτώβριο.

"Θα συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας για τη δημιουργία και την ανάπτυξη αυτής της πλατφόρμας και την ανάπτυξη της δυνατότητας διακανονισμού σε εθνικά νομίσματα των χωρών BRICS", δήλωσε η Λουτ μετά από συνάντηση των υπουργών Γεωργίας των BRICS που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.

Η ομάδα BRICS, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 30% της παγκόσμιας γεωργικής γης, σύμφωνα με το ρωσικό εξαγωγικό κέντρο Agroexport.

Αντιπροσωπεύει επίσης περισσότερο από το 40% της παγκόσμιας παραγωγής δημητριακών και κρέατος, σχεδόν το 40% των γαλακτοκομικών προϊόντων και περισσότερο από το 50% της συνολικής παραγωγής ψαριών και θαλασσινών.

"Πέρυσι, η ένωση αντιπροσώπευε περισσότερο από το ένα τρίτο των ρωσικών εξαγωγών αγροτοβιομηχανικών προϊόντων - δηλαδή 15 δισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο Λουτ σχετικά με τις χώρες BRICS.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις