Στα 25 λεπτά το κιλό η τιμή για το σκληρό σιτάρι στη Ροδόπη

Στα 25 λεπτά το κιλό η τιμή για το σκληρό σιτάρι, η οποία παραμένει ανοιχτή, που σημαίνει πως όποια αύξηση σημειωθεί θα την λάβουν οι Αγρότες σιτοπαραγωγοί. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ροδόπης Νίκος Μποντρότσος κάνοντας λόγο για μια πολύ μέτρια τιμή η οποία αν ξεπεράσει τα 30 λεπτά το κιλό, τουλάχιστον οι Αγρότες θα βγάλουν τα έξοδα της καλλιέργειας.

Παράλληλα ο κ. Μποντρότσος έκανε λόγο για δυσοίωνη κατάσταση σε ότι αφορά την τιμή του βαμβακιού η οποία αυτή τη στιγμή είναι κάτω από τα 50 λεπτά το κιλό ενώ λίγους μήνες πριν ήταν πάνω από 60 λεπτά το κιλό. Πλέον με αυτές τις τιμές το βαμβάκι γίνεται ζημιογόνα καλλιέργεια καθώς δεν βγαίνουν τα έξοδα για το κόστος παραγωγής.

Εξ άλλου μιλώντας για την άρδευση ειδικά στα παράλια του δυτικού μετώπου της Ροδόπης, έκανε λόγο για υφάλμυρο νερό, κάνοντας προβλέψεις μαύρες πως τα εγγόνια του ίσως να δουν το φράγμα Κομψάτου, αν το συσχετίσει κανείς, όπως είπε με τις ενέργειες της πολιτείας και πόσο γρήγορα ακούει το πρόβλημα υφαλμύρινση από την υπεράντληση υδάτων, για ένα έργο που αναφέρεται περίπου πάνω από 40 χρόνια.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις