Απεργία στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στάση εργασίας σήμερα και 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Σήμερα, 2 Ιουλίου 2024, ημέρα προγραμματισμένης πληρωμής για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΕΚΕΠΕ), οι υπάλληλοι του Οργανισμού προκήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024.

Η αιτία της απεργίας έγκειται στην καθυστέρηση υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), η οποία έχει συμφωνηθεί μεταξύ του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΠΕΚΕΠΕ και της Διοίκησης του Οργανισμού από τις 2 Μαΐου 2024.

Σύμφωνα με το ΔΣ του Συλλόγου, η ΣΣΕ αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την ενίσχυση των εργαζομένων, την προσέλκυση νέων στελεχών και την παραμονή των ικανών και έμπειρων υπαλλήλων στον Οργανισμό.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τη Διοίκηση, η ΣΣΕ δεν έχει ακόμα υπογραφεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να τελούν σε εργασιακή ανασφάλεια και να εργάζονται υπό πιεστικές συνθήκες, ιδιαίτερα μετά τη λήξη της προηγούμενης ΣΣΕ τον Μάρτιο του 2024.

Κατόπιν αυτών, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΠΕΚΕΠΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, ξεκινώντας με την 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη και την 24ωρη απεργία την Πέμπτη.

Το ΔΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, τονίζοντας τη σημασία της ύπαρξης μίας ΣΣΕ για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και την αξιοπρεπή εργασία των υπαλλήλων του.

Παράλληλα, το ΔΣ δηλώνει την ετοιμότητά του για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τη Διοίκηση

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις