ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά η καταβολή 163 εκατ. ευρώ από αύριο

Ενώ όντως υπήρξε καθυστέρηση στις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία προκάλεσε ανησυχία στους αγρότες, η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

Από αύριο, 3 Ιουλίου 2024, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το τελευταίο μεγάλο πακέτο άμεσων ενισχύσεων προς τους Έλληνες αγρότες για το 2023, φέρνοντας ζωτικό οξυγόνο στην αγροτική παραγωγή της χώρας.
 

Συνολικά, αναμένεται να διατεθούν περίπου 245 εκατομμύρια ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των εκκρεμοτήτων που αφορούν τόσο στις άμεσες ενισχύσεις όσο και σε πληρωμές προγραμμάτων του 2023. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον αγροτικό τομέα, σκιαγραφώντας ένα αισιόδοξο τοπίο για το υπόλοιπο του έτους.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή των χρηματοδοτήσεων, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε σε δύο καίριες παρεμβάσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αρχικά, διορθώθηκε σφάλμα που αφορούσε το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση, με το τελικό ποσό να ορίζεται πλέον στα 34,9 ευρώ ανά στρέμμα, από 21,84 ευρώ που είχε προκαθοριστεί.

Επιπλέον, καθορίστηκε το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το γάλα που παράγεται στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους και προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών και γιαουρτιού. Υπενθυμίζεται ότι για το Σχέδιο Μικρών Νησιών Αιγαίου (ΣΜΑ) έχει διατεθεί συνολικός προϋπολογισμός 15 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 10,01 εκατομμύρια ευρώ κατανέμονται ήδη από τις αρχές Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις