Γίνεται πράξη η πρόταση της ΠΑΚ για ενίσχυση της  Οικοτεχνίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Τη θέσπιση ειδικού περιφερειακού προγράμματος ενίσχυσης της Οικοτεχνίας για τους Οικοτέχνες αγρότες (γεωργούς-κτηνοτρόφους-μελισσοκόμους) της Θεσσαλίας, που βρίσκονται στο σχετικό μητρώο Οικοτεχνών του ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με το νόμο 4235/2014, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την παραγωγή, μεταποίηση, συσκευασία και εμπορία των προϊόντων τους, (π.χ. χυμοί φρούτων, όσπρια, γαλακτοκομικά, κρέατα, σαπούνια με ελαιόλαδο κτλ.), είχε προτείνει στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια των δύο διαδοχικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, κάτι το οποίο είχε γίνει αποδεκτό από την πρώτη στιγμή από την περιφερειακή αρχή και πλέον παίρνει «σάρκα και οστά», σύμφωνα με τις προσκλήσεις που εκδόθηκαν από το πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-27 και οι οποίες αφορούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων,  τις οποίες παρουσίασε προχθές, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΚ Θεσσαλίας κ. Χρήστος Αθανασιάδης, επισήμανε τα εξής:

 

«Χαιρετίζουμε την αποδοχή της πρότασής μας και την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπικά του περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα, να εντάξει προς ενίσχυση στα σχετικά προγράμματα της περιφέρειας και τις Οικοτεχνικές επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας, στις οποίες δραστηριοποιούνται μόνο κατ’ επάγγελμα γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, που βρίσκονται στο σχετικό μητρώο των κατά τόπους ΔΟΑΚ και του ΥΠΑΑΤ, κάτι το οποίο θα δώσει ώθηση και βιωσιμότητα στους συγκεκριμένους παραγωγούς και στις αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις.

 

Μάλιστα το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζουμε συνάντηση όλων των αγροτών Οικτεχνών της περιφέρειάς μας, στους οποίους θα κάνει αναλυτική ενημέρωση ο ίδιος ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας.   

 

 Παράλληλα, αναμένουμε να γίνει πράξη και η παράλληλη πρόταση που καταθέσαμε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ώστε σε κάθε τουριστική έκθεση-επίσκεψη που συμμετέχει η περιφέρεια Θεσσαλίας, είτε στο εξωτερικό, είτε στο εσωτερικό, να συμμετέχουν και Θεσσαλοί Οικοτέχνες αγρότες και να υπάρχουν σε διακριτό χώρο προϊόντα της Οικοτεχνίας των Θεσσαλών παραγωγών».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις