Ζάχαρη: «Απίθανη» μια χαλάρωση στους περιορισμούς στις εξαγωγές ζάχαρης λέει η Ινδία

Η Ινδία είναι απίθανο να χαλαρώσει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ζάχαρης τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο και οποιαδήποτε επανεξέταση της απαγόρευσης θα εξαρτηθεί από την πρόοδο της φύτευσης για την επερχόμενη περίοδο, ανέφερε το Money Control, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ζάχαρης στον κόσμο, επέβαλε περιορισμό στις εξαγωγές ζάχαρης αναμένοντας μειωμένη συγκομιδή λόγω των απρόβλεπτων βροχοπτώσεων των μουσώνων. Η απόφαση αυτή αποσκοπούσε στη σταθεροποίηση των εγχώριων τιμών.

"Οι προβλέψεις για τις βροχές είναι καλές μέχρι στιγμής, αλλά τα στοιχεία για τις φυτείες θα κρίνουν προς τα πού θα πάει η αναθεώρηση. Για τη ζάχαρη δεν θα υπάρξει άμεση αναθεώρηση. Οι περιορισμοί βοήθησαν στη διαχείριση των αυξήσεων των τιμών. Χωρίς αυτά τα μέτρα, οι τιμές θα μπορούσαν να είχαν κλιμακωθεί πολύ υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα", - σχολίασε ο αξιωματούχος.

Πρόσφατα, η ISMA προέτρεψε την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εξαγωγή 20 lakh τόνων ζάχαρης κατά την τρέχουσα περίοδο. Σύμφωνα με τον οργανισμό ζάχαρης, η εξαγωγή θα βελτιώσει την οικονομική ρευστότητα των εργοστασίων ζάχαρης και θα επιτρέψει τις έγκαιρες πληρωμές στους αγρότες. Η ISMA πιστεύει ότι η έγκριση των εξαγωγών θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της βιομηχανίας ζάχαρης και θα προωθήσει την οικονομική σταθερότητα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις