Ρομπότ επεξεργάζονται το 10% όλων των φράουλων του Ηνωμένου Βασιλείου

Η εταιρεία αγροτικής τεχνολογίας Saga Robotics ανακοίνωσε τη σημαντική επέκταση των ρομποτικών υπηρεσιών της Thorvald σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για την επερχόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Με νεοσύστατους κόμβους σε όλη τη χώρα, η Saga έχει γίνει πάροχος αυτόνομων ρομποτικών υπηρεσιών, με την ελπίδα να θέσει νέα πρότυπα για την αποτελεσματική παραγωγή φράουλας.

Η εταιρεία αγροτικής τεχνολογίας δραστηριοποιείται σε μια έκταση τετραπλάσια από την προηγούμενη σεζόν, λόγω της στρατηγικής επέκτασης και της συνεργασίας με εννέα κορυφαίους παραγωγούς φράουλας.

Με τις ρομποτικές υπηρεσίες Thorvald επόμενης γενιάς, η εταιρεία επεξεργάζεται πλέον σχεδόν το 10% του συνόλου των φραουλών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τη Saga, το Thorvald επιτυγχάνει μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων κατά 60-90% και προσφέρει 40% απόδοση της επένδυσης για τους πελάτες.

Ένα μόνο ρομπότ κατά τη διάρκεια της ζωής του ισοδυναμεί με την ετήσια απορρόφηση αερίων του θερμοκηπίου από περίπου 3.000 ώριμα δέντρα, μειώνοντας 150 τόνους εκπομπών, εξηγεί η εταιρεία.

Ο Sandy Booth, ιδιοκτήτης της New Forest Fruit Company, υπογράμμισε τα οφέλη από την ενσωμάτωση του Thorvald στις δραστηριότητές τους.

Η ίδια δήλωσε: "Η εταιρεία Thorvald είναι μια από τις καλύτερες εταιρείες που έχουν αναπτύξει στην εταιρεία τους: "Τα τελευταία χρόνια εργαζόμαστε για την ενσωμάτωση ρομπότ στη λειτουργία μας για την καλλιέργεια φράουλας.

"Η μετακίνηση της εστίασής μας προς τη χρήση μη χημικής φυτοπροστασίας μέσω ρομποτικής τεχνολογίας θα βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς προσπαθούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για καινοτομία και βιωσιμότητα".

Το ρομπότ Thorvald 3 χρησιμοποιεί φως UV-C υψηλής έντασης για τον έλεγχο του ωιδίου, μειώνοντας έτσι σημαντικά την ανάγκη για χημικές επεμβάσεις.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με μια διευρυνόμενη σειρά αυτοματοποιημένων εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων δυνατοτήτων συλλογής δεδομένων και διανομής αρπακτικών ακάρεων.

Η Anne Dingstad, διευθύνουσα σύμβουλος της Saga, εξήγησε τα οφέλη του Thorvald: "Σε μια εποχή όπου η βιωσιμότητα και η υγεία είναι υψίστης σημασίας, η αυτόνομη ρομποτική μας πλατφόρμα Thorvald αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός.

"Δεν μειώνουμε απλώς τη χρήση χημικών, αλλά δημιουργούμε μια συνέργεια μεταξύ τεχνολογίας και φύσης για μια πιο υγιεινή, ασφαλέστερη και πιο βιώσιμη προσέγγιση στην παραγωγή τροφίμων.

"Καθώς επεκτεινόμαστε, οι κορυφαίοι καλλιεργητές του Ηνωμένου Βασιλείου επιλέγουν όλο και περισσότερο το Thorvald ως περιβαλλοντικά βιώσιμη και εμπορικά βιώσιμη υπηρεσία για τη διαχείριση των παρασίτων".

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις