Σύσκεψη για το συμπύρηνο ροδάκινο στο ΥΠΑΑΤ

Επιτροπή των συλλόγων ροδακινοπαραγωγών της χώρας, από τους πέντε νομούς, που η καλλιέργεια βιομηχανικού ροδάκινου θεωρείται βασική παραγωγή, συναντήθηκε σήμερα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης μίλησε στην ΕΡΤ3 για τα προβλήματά, που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, καλλιεργούν το συμπύρηνο ροδάκινο, το εθνικό προϊόν, που φέρνει το μεγαλύτερο συνάλλαγμα και είναι πρώτοι στην κομπόστα αλλά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

«Θα ήθελα να σας πω ανά στρέμμα τι έξοδα έχει ο ροδακινοπαραγωγός. Ένα στρέμμα ροδάκινα, κατεβάζει τρεις τόνους ροδάκινα. Από αυτά έχουμε στο ένα στρέμμα 130 ευρώ ενοίκιο, 20€ πότισμα, 50€ κλάδεμα, 200€ συγκομιδή κ.α. Ο παραγωγός σήμερα με 0,3€ με τρεις τόνους το στρέμμα, μπαίνει μέσα για 67€.  Σήμερα είπαμε στον κ. Σταμενίτη και στον κ. Κέλλα ότι εάν συνεχίσουμε έτσι, δε θα μπορέσουμε να παράγουμε από εδώ και πέρα. Μας απάντησαν ότι θα είναι μαζί μας, ότι θα είναι κοντά μας, κάθε φορά τα ίδια…», επισήμανε ο Τ. Χαλκίδης.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις