Ο καύσωνας απειλεί το βαμβάκι στην Κίνα

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας προειδοποίησε την Πέμπτη ότι ο παρατεταμένος καύσωνας που προβλέπεται στις ανατολικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας τον Ιούλιο μπορεί να πλήξει την παραγωγή ρυζιού και βαμβακιού, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να απειλούν την παραγωγή τροφίμων.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας (CMA) δήλωσε ότι αναμένει ότι οι θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της Κίνας θα είναι σχετικά υψηλές τους επόμενους μήνες, σηματοδοτώντας ένα δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι ακραίας ζέστης.

"Είναι απαραίτητο να προφυλαχθούμε από τον κίνδυνο μείωσης της απόδοσης του βαμβακιού, του πρώιμου ρυζιού και του όψιμου ρυζιού που προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις ζημιές από τη ζέστη", δήλωσε ο Jia Xiaolong, αναπληρωτής διευθυντής της CMA, σε ενημέρωση.

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε περιοχές όπως οι Zhejiang, Jiangxi, Hunan, Fujian, Guangdong, Guangxi, Gansu και Ningxia αναμένεται να είναι 1 έως 2 βαθμούς Κελσίου (1,8 έως 3,6 βαθμούς Φαρενάιτ) πάνω από το κανονικό, δήλωσε η CMA.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις