Αγρότες σε αναμονή: Πώς θα επηρεάσει η αξιολόγηση παραδοτέου στον ΟΠΕΚΕΠΕ τις ενισχύσεις;

Σε αδιέξοδο η τύχη των δηλώσεων; Θα δοθούν απαντήσεις από ανεξάρτητη επιτροπή;

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Προέδρου του Οργανισμού Πληρωμών Ενιαίας Κοινοτικής Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΠΕΚΕΠΕ), Κυριάκου Μπαμπασίδη, συγκροτήθηκε Ανεξάρτητη Επιτροπή Αξιολόγησης Παραδοτέου. 

Η Επιτροπή αποτελείται από τα εξής εξειδικευμένα μέλη:

* Δήμος Κοντζίνος, ΠΕ Πληροφορικής

* Παναγιώτα Παπαδοπούλου, ΠΕ Πληροφορικής

* Βασίλειος Δαλάκας, ΠΕ Πληροφορικής

Η Επιτροπή πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στόχος της είναι η αξιολόγηση παραδοτέου, διασφαλίζοντας την διαφάνεια, την ορθή τεχνική και νομική υλοποίηση της Σύμβασης, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με φήμες δεν παραελήφθη από την επιτροπή τελικά το έργο και τους είχε δωθεί προθεσμία έως και τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου. Τελικά τι θα γίνει; 

Η συγκρότηση της Επιτροπής έρχεται σε συνέχεια εγγράφων του Προέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σημαντικές Εξελίξεις για τις Δηλώσεις Καλλιέργειας:

Η συγκρότηση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Αξιολόγησης Παραδοτέου φέρνει στο προσκήνιο ερωτήματα σχετικά με την τύχη των δηλώσεων καλλιέργειας και το μέλλον του έργου.

Ποιο είναι το παραδοτέο που θα αξιολογηθεί;

  • Πώς θα επηρεάσει η αξιολόγηση την υποβολή και την πληρωμή των ενισχύσεων στους αγρότες;
  • Θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες;

Οι αγρότες αναμένουν με αγωνία απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, καθώς η ομαλή ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων και η έγκαιρη πληρωμή των ενισχύσεων είναι ζωτικής σημασίας για την βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους.

Παραμένουμε συντονισμένοι για τυχόν εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε άμεσα για οποιοδήποτε νέο.